En només dos partits a Fontajau, contra Ferrol i, de manera especial, el de dimecres amb l'Araski, Rosó Buch s'ha ficat el públic gironí a la butxaca amb el seu bàsquet ràpid i atrevit. "L'equip transmet alegria, perquè som jugadores a les quals agrada córrer, ens agrada una mica l'espectacle, potser a vegades una mica massa, buscant aquesta passada de més o bàsquet més difícils", explica la jugadora de Mataró, que remarca la qualitat de la plantilla que ha reunit aquest any l'Spar Citylif Girona. "Quan l'equip és bo i molt competitiu com és aquest tens companyes que la fiquen sempre, la passis on la passi i per mi és un plaer jugar així".

"L'Èric (Surís) ens insisteix que hem de córrer i a mi, quan jugo de base, m'agrada córrer i que l'equip corri i, a banda, també tenim la Noe (Jordana) que ens dóna aquest punt d'experiència per si cal parar el partit, el parem", diu Buch, que va veure el partit davant l'Araski com "perfecte per córrer contra un equip que anava molt fort al rebot ofensiu, crec que a la mitja part ens n'havien agafat vuit, fins que ho vam poder solucionar". Buch no va veure un partit "fàcil" contra les basques, que "tenen un equip molt fort, però quan ve molta gent a Fontajau ens ho posen més fàcil per demostrar que som un gran equip, competitiu jugui qui jugui, i que si seguim així amb totes aportant el nostre granet de sorra serà molt complicat guanyar-nos". Contra l'Araski i amb uns 2.000 espectadors al pavelló de Fontajau, l'Spar Citylift Girona va aconseguir dimecres la quarta victòria en quatre jornades de Lliga. Els dos grans candidats a lluita pel títol, Uni i Avenida, són els únics que encara no han perdut cap partit aquesta temporada, després que el conjunt de Salamanca derrotés el CREF Hola madrileny per un contundent 47-86. Amb tres victòries i una derrota només hi ha dos equips, Gernika i Bembibre, mentre que per sota, el Canàries, rebrà diumenge l'Uni com a únic equip que encara no coneix la victòria.

L'evolució d'Ify Ibekwe

Les dues últimes victòries de l'Uni, divendres a Càceres i diumenge a Fontajau contra l'Araski, han arribat sense que Ify Ibekwe jugués cap minut. Un fort cop al genoll en el partit de la segona jornada contra Ferrol l'ha apartat de la pista, però, diumenge ja va fer l'escalfament amb la resta de l'equip. Diumenge a Canàries, o com a molt tard la setmana vinent contra el Zamora, Ibekwe tornarà a jugar però amb una jugadora que ha fet poca pretemporada es vol anar a poc a poc i sense assumir riscos .