El comentari fàcil que "és que les altres eren una banda..." és massa poc real, i injust, per explicar la clara victòria de l'Spar Citylift Girona contra l'Araski (79-56). Quan les gironines van començar a controlar el rebot defensiu, i a trencar-se més les banyes en defensa del que ho havien fet en els primers sis minuts (4-9), varen acabar passant per sobre de les basques, a qui ja guanyaven per més de trenta punts (57-26) quan encara faltaven molts minuts per acabar i després d'un segon quart per emmarcar.

El ràpid increment de la tensió defensiva de l'equip d'Èric Surís s'exemplifica en una imatge i en un nom propi. La imatge, o més ben dit una jugada concreta, va arribar a poc per acabar el primer quart, encara amb el marcador igualat, quan l'Uni, amb Rosó Buch llançant-se per terra a tres quarts de pista i Silva pressionant a dalt com si fos una jugadora petita, aconseguia recuperar una pilota impedint que l'Araski passés de mitja pista en menys de 8 segons. Una violació que es veu ben poc en bàsquet professional i que, més enllà del seu caràcter simbòlic o que obrís la porta que l'Uni acabés el primer quart guanyant (17-15), demostra que les gironines s'havien posat a defensar. I ho havien fet de veritat.

El nom propi és el de Sofia Silva. En el seu millor partit amb la samarreta de l'Uni, la pivot portuguesa va empetitir Vanessa Gidden, qui, sense poder ser decisiva en defensa i en atac, va acabar allunyant-se de la zona i fent-se un tip de fallar un rere l'altre tirs de tres i quatre metres (3/13).

Amb Rosó Buch pujant la pilota la major part de vegades, encara que Jordana fos en pista, l'Uni va volar en un segon quart on el nombrós públic de Fontajau, voltant els dos milers d'espectadors, va gaudir de la mateixa manera que patia un Araski que si no hagués estat per un parell de bàsquets de la veterana Marta Tudanca anava cap a passar-se deu minuts en blanc. Haley Peters anotava amb extrema facilitat, alguns cops per classe des de fora i altres per grapa prop de cistella, i tres triples gairebé consecutius de Buch i Jordana (2) van obligar l'entrenadora basca, Maialen Uriarte, a parar amb un temps mort el que ja no tenia fre: la derrota del seu equip. El descans encara no havia arribat i l'Uni dominava per 34-17 fent oblidar que, la teòrica estrella de l'equip estava lesionada a la banqueta (Ify Ibekwe). Al descans, les gironines guanyaven per vint punts, poc després d'haver començat el tercer quart la diferència ja era de més de trenta en un panorama que ja no canviaria fins al final.

Keltern, primer rival europeu

A la mateixa hora que l'Uni derrotava l'Araski el Keltern alemany tornava a superar el Brno txec en l'eliminatòria prèvia de l'Eurocup (55-73). El Keltern serà el primer rival de l'Uni d'aquí a dues setmanes a Alemanya (26 d'octubre).