El Vilabertran ha capgirat el mitjó amb un obrir i tancar d'ulls. Després d'iniciar la temporada de forma nefasta amb quatre derrotes inicials, els nois que entrena Enric Moré s'han escapat del descens després d'encadenar dues victòries consecutives contra el Vilamalla (1-2) i el Llançà (3-1). El darrer triomf va sorprendre un equip costaner que es queda, de moment, sense opcions de lideratge, en mans d'un Empuriabrava-Castelló que no ha notat el canvi de categoria. El Llançà, a més, ha vist com aquest dimecres perdia al camp del Marca de l'Ham (3-2) en un partit pendent, que havia quedat suspès fa dues setmanes amb 1-1 en el marcador al minut 30.

El Vilabertran acumula quatre temporades seguides a Tercera Catalana i en l'última va acabar en una meritòria vuitena posició. Aquest estiu, els verd-i-blancs van mantenir part del bloc, amb retocs procedents un cop més del Peralada juvenil, com Aleix Pinadell o Oscar Sancho.

Un dels altres fitxatges del Vilabertran aquesta temporada és Adrià Rigall. L'exdefensa del Navata es veurà les cares amb el seu germà, Àlex Rigall, jugador ofensiu que ha fitxat pel Cistella amb el curs començat, procedent del Llançà. El partit es jugarà aquest dissabte (16 hores) en el camp cistellenc.

L'Empuriabrava-Castelló referma el lideratge a la Bisbal

L'Atlètic Bisbalenc, equip de Segona Catalana la temporada passada, va ser l'última víctima de l'Empuriabrava-Castelló, conjunt de Quarta fins fa quatre mesos. I és que els nois d'Albert Albert són líders en solitari -ja sense el permís del Llançà, que va cedir- gràcies a un triomf a terres baixempordanesos amb un gol a cada part del pitxitxi local Ivan Zurita, ex del Garriguella, i de Víctor López, màxim artiller de Quart el curs passat amb l'Armentera. Els de l'Aeròdrom tenen un punt més que el Bàscara i són, juntament amb el Marca de l'Ham, els únics equips que encara no coneixen la derrota enguany. El pròxim partit de l'Empuriabrava-Castelló serà aquest diumenge (16 hores) a casa seva davant el Sant Miquel, en un duel on els ara fluvianencs Marc Gómez, Kike Aguilera i Txema Montoro s'enfrontaran a excompanys seus de l'Esplais.

L'Agullana escala a la part alta amb un trio en plena forma

L'equip de Paula Segarra ha escalat a la tercera posició de manera provisional després de superar l'Esplais (1-2) en un partit jugat a l'Aeròdrom. Els agullanencs, filial de la Jonquera, compten amb el trio més letal de Tercera Catalana: Arnau Garcia és el pitxitxi amb 7 gols i el segueix Àlex Alaminos, fitxat del Figueres juvenil (4), i l'exjonquerenc Javi Amigo, que després de deixar enrere uns problemes federatius ha marcat tres gols en dues jornades.

El Besalú rep els primers gols després de 462 minuts

El Besalú dels figuerencs Joan Mallart i Toni Marín ha cedit el primer lloc del grup 17 de Tercera Catalana al Porqueres, entrenat pel santperenc Àngel Roig. L'equip garrotxí va perdre (2-1) al camp del Santjoanenc, on tot just va encaixar els primers gols del curs, a la sisena jornada. El Besalú compta amb un bloc molt altempordanès a la gespa amb jugadors com Lluís Malagelada, Christian Ibarra, Hicham Al Hamidi o Sergi Genís.