Si Johan Cruyff encara visqués diria que "cal morir-se per ser tan estimat", va apuntar el seu fill Jordi, en to de broma, durant la presentació del llibre autobiogràfic de l'exjugador i exentrenador del Barcelona. Cinc dies després de la presentació a Londres de Johan Cruyff, 14 l'autobiografia, el llibre que repassa la vida de l'entrenador del mític Dream Team, es va presentar ahir a Barcelona.

L'escenari escollit va ser l'Auditori 1899 del Camp Nou, l'estadi que durant tant de temps va ser casa seva i que, després del relleu en la directiva blaugrana el 2010, va deixar de visitar amb assiduïtat. El seu fill Jordi va recordar ahir que el que menys agradava al seu pare del futbol era haver de bregar amb les directives dels clubs: "Deia que les decisions de futbol les havia de prendre gent especialista en futbol". La seva mort, no obstant això, ha tancat velles ferides en el barcelonisme, i ahir el president de l'entitat blaugrana, Josep Maria Bartomeu, va assistir a l'acte per lloar la figura de Johan. "Segurament sense ell, avui el Barça no seria el club que lidera el món de l'esport", va destacar Bartomeu, que va definir l'holandès volador com "un home brillant, únic i innovador".

Bartomeu va apuntar que el FC Barcelona té "molts projectes per tirar endavant" i que "Johan serà present en tots ells". Com a exemple, l'actual president blaugrana va recordar l'acord signat recentment entre l'FCB Universitas i el Johan Cruyff Institute. Des de la mort del seu pare, Jordi Cruyff ha fet sempre declaracions enfocades a plasmar aquesta reconciliació, i l'acte d'ahir no va ser una excepció. "Si Johan Cruyff visqués, seria aquí ara, en la presentació del seu llibre?", li va preguntar un periodista. "Seria aquí i estaria supercontent", va tancar l'ara director esportiu del Maccabi Tel Aviv, Jordi Cruyff.

En l'aspecte esportiu, el Barça va anunciar ahir que l'holandès Jasper Cillessen, el porter suplent, estarà de baixa tres setmanes per un esquinç del lligament lateral extern del turmell dret. Sergi Roberto, per la seva banda, pateix una elongació a l'adductor.