Després de no poder debutar a la primera jornada per sanció, el jugador castelloní Josu Currais es va poder estrenar la setmana passada en el seu segon curs a la lliga índia amb el Kerala Blasters. Currais ho va fer disputant dos partits en cinc dies, en què va perdre el primer, dimecres passat contra l'Atlético de Kolkata (0-1), i va empatar el segon, diumenge davant el Delhi Dynamos (0-0). Els resultats de l'equip, però, no concorden amb les sensacions del jugador altempordanès, que si bé en la seva primera cita a la lliga va guanyar el premi a la millor passada, en la segona va ser reconegut com a millor jugador del partit.

"Personalment estic molt content, perquè m’han sortit molt bons partits, però també estic una mica trist perquè hem tingut mala sort; no hem fet cap gol", es lamenta l'ex de La Jonquera, Olot i FE Figueres, entre altres. Amb el dorsal 99 a l'esquena, l'any del naixement del seu germà, el castelloní ha començat els partits al lateral esquerre, una demarcació nova per a ell, acostumat a posicions més avançades.

Un país de contrastos

Currais és un rodamón habituat a les aventures a l'estranger, després del seu pas pel Seinäjoen JK finlandès, el Górnik Leczna polonès i el Wilmington nord-americà. A l'Índia, Josu viu en un país de contrastos. "Visc en un hotel de cinc estrelles, i quan surto al carrer tot és molt diferent: molta pobresa, molta gent, molt soroll... He estat a molts països, però com aquí no hi ha res. El canvi és radical", explica.

El jugador, que recorda el seu pas pel Barça com una de les seves millors experiències de la seva vida, alerta del nivell d'una lliga desconeguda per a molts. "A cada equip hi ha 13 jugadors estran­gers, dels quals en poden jugar 6 a cada partit, més de la meitat dels jugadors de camp. El nivell és molt bo, i jugadors com Javi Lara i Borja Fernández, que compaginen la lliga índia amb la Segona Divisió espanyola, diuen que no hi ha tanta diferència".

Com Lara i Fernández, Currais haurà de tornar a fer les maletes, una vegada més, al mes de gener, quan la Indian Super League arribi a la seva fi. A Espanya, però, no hi veu cap futur: "Les coses aquí estan una mica fotudes, si no jugues a Primera o a Segona les coses es posen malament. Prefereixo marxar a fora, conèixer món, noves cultures i aprendre idiomes", confessa el jugador.