La lesió que es va fer el davanter barceloní Rafa Jordà a Gavà el mantindrà un mínim d'un mes fora dels terrenys de joc. El de Santa Perpètua de Mogoda pateix un trencament muscular al bessó i avui a Son Bibiloni (12:00, IB3) es perdrà el sisè partit de Lliga i s'afegeix als lesionats Nando Quesada, Diego Jiménez i Vivi. Absències a banda, el Mallorca B es presenta com la víctima ideal perquè el Llagostera sumi per fi el primer triomf a domicili. Son Bibiloni és un bon escenari perquè la desastrosa ratxa del Llagostera amb l'etiqueta de visitant posi l'esperat punt i final a 24 desplaçaments consecutius sense guanyar.

El Mallorca B ha perdut els tres partits de Lliga com a local, el filial mallorquinista es troba en zona de descens, entre d'altres coses, pels mals resultats a camp propi i aquesta circumstància hauria de saber aprofitar-la el conjunt blaugrana per aprovar d'una vegada per totes la seva particular missió impossible. Els balears han perdut els tres partits a casa: 0 a 1 davant l'Alcoià, 0 a 3 contra el Cornellà i el darrer partit jugat amb la companyia de la seva afició també el van perdre, 2 a 3, davant el Barça B de Gerard López. Tot i això, Oriol Alsina creu que "el Mallorca B és un rival difícil, com a filial tenen qualitat i creixen partit a partit"; a més, el maresmenc avisa que "per a nosaltres és molt important guanyar perquè fer-ho significaria situar-nos de la meitat cap amunt mentre que perdre ens col·locaria més avall".

Ni a la Copa del Rei ni a la Copa Catalunya, a fora, no hi ha manera. El Llagostera que va viure tot l'exercici passat a Segona A sense celebrar cap triomf a domicili, tampoc ha pogut posar fre a la negativa ratxa sense guanyar lluny de la província en la competició domèstica tot i jugar aquesta temporada a la Segona B i amb les derrotes al camp de l'Ebro (2-0), al Rico Pérez d'Alacant contra l'Hércules (1-0) i a Alcoi (2-0), els homes d'Alsina i Álvarez s'enfilen als 24 desplaçaments sense vèncer lluny de la Costa Brava.

"Amb moltes ganes i il·lusió de donar per fi el do de pit i que una victòria ens serveixi per fer un pas endavant", amb aquesta mentalitat visiten ses illes els gironins. La malastrugança a domicili és tal, que ni tan sols canviant de competició tampoc s'ha aconseguit posar el punt i final al malefici dels partits a fora. En aquest inici de curs els gironins van caure eliminats de la Copa del Rei a Santander (2-1) i aquesta mateixa setmana també van acomiadar-se de la Copa Catalunya en no passar de l'empat sense gols a la Bòbila de Gavà i posteriorment caure en la tanda de penals. 0 gols lluny de l'estadi Palamós-Costa Brava. Si els blaugrana volen celebrar al 25è intent la primera victòria a fora estan obligats, sí o sí, a marcar el primer gol a un estadi visitant. Els gironins, en els tres desplaçaments disputats fins ara, resten amb el caseller de gols a favor a zero.

Si el Llagostera encara no ha guanyat a fora, el Mallorca B només ha puntuat com a visitant i, per això, els balears tenen molt respecte davant la visita de l'equip català. "El Llagostera és una plantilla pensada per estar a la part alta i lluitar l'ascens. Tenen gent de qualitat i amb experiència en categories superiors, com Colorado, Rodri o Rafa Jordà", explicava ahir Julián Robles, ajudant d'Olaizola a la banqueta.