Ify Ibekwe va viatjar ahir a Càceres amb les seves companyes de l'Spar Citylift Girona, però ho va fer després d'una setmana on n'ha pogut entrenar-se cap dia amb normalitat pel dolor que té al genoll. Un cop en el partit contra el Ferrol de diumenge passat a Fontajau ha provocat que Ibekwe hagi arrossegat molèsties tota la setmana i, encara que hagi viatjat, sembla complicat que pugui jugar aquest vespre contra el sorprenent Al-Qázeres. "És dubte, no s'ha entrenat en tota la setmana i té dolor. Ja veurem com evoluciona...", explicava ahir Èric Surís que, parlant del partit, preveia trobar-se un rival "crescut per les dues últimes victòries i amb el suport de l'ambient que sempre tenen al seu pavelló on convoquen molta gent".

El conjunt de Càceres ha tornat a Lliga Femenina 1 un any més tard del seu darrer descens i, amb l'únic objectiu de la permanència, ha sorprès sumant dues victòries en les primeres jornades de lliga gràcies a una plantilla curta que, però, manté, la seva gran referent de LF-2, la pivot nord-americana Julie Forster, i amb fitxatges arriscats com Rosanio, Dacic o Forasté. "Són un equip perillós que té el seu perill amb la capacitat ofensiva de les seves dues aleres, Alston que és la que es juga més pilotes i Rosanio, més Forster que aporta molt jugant de quatre", analitzava un Surís que, per altra banda, també avisava del diferent repte defensiu amb què es trobaran les seves jugadores interiors: "venim de jugar contra el Ferrol amb cinc obertes i sense cap pivot clara i ara aquí ens trobarem amb un cinc molt gran (Dubravka Dacic, de 2,01) dins la zona".

En la primera jornada, jugant al seu pavelló de Serrano Macaya, l'Al-Qázeres va trencar els pronòstics derrotant el Gernika (72-69) amb 19 punts i 11 rebots de Forster i 17 punts de la nord-americana amb passaport italià Pam Rosario, una jugadora que havia estat un any sense jugar per problemes de lesions després de fer bons números les temporades anteriors amb l'Umea suec, tant en Lliga com a l'Eurocup.

La setmana passada, l'equip que entrena Jacinto Carbajal va emportar-se la victòria de Logronyo, superant el Campus Promete (51-56), amb 20 punts de l'altra nord-americana, l'escorta Alston, i amb Forster fent-se forta dins la zona (15 punts).