Espanya i Itàlia protagonitzen aquest vespre a Torí (20.45, La1) un autèntic clàssic europeu. El lideratge del grup camí del Mundial de Rússia està en joc i els de Julen Lopetegui afronten la cita amb certs ànims de venjança després de l'eliminació a mans de l'azzurra a la darrera Eurocopa. Tres mesos després d'aquella eliminació es retroben dos equips que han canviat. Nous seleccionadors, relleus generacionals, futbolistes que renoven plantilles però mantenen la mateixa essència dels seus combinats. Espanya segueix apostant pel seu estil de l'èxit i espera una Itàlia calcada a la que tant el va fer patir a París.

Lopetegui pensa en aquesta cita des que es va fer càrrec de la selecció. Ha estudiat el duel de Saint Denis i espera un plantejament similar. Un duel tàctic, d'alta exigència, en el que ha de tenir solucions davant la poblada defensa poblada que es forma amb el seu 3-5-2 que passa a defensa de cinc en fase defensiva. La seva primera opció seria començar amb laterals de llarg recorregut i extrems. Amb Vitolo, un dels grans absents de l'Eurocopa, com la clau per obrir el camp.

Amb la porteria lliurada des de l'inici a David de Gea, la defensa sembla definida també amb la tornada de Dani Carvajal al lateral dret al costat dels insubstituïbles Sergio Ramos, Gerard Piqué i Jordi Alba. Tant com l'àncora de la selecció, Sergi Busquets, desitjós de fugir d'un moment baix i assumint part de culpa de la irregularitat que pateix el Barcelona. Unes molèsties musculars modifiquen el primer pla de Lopetegui. Thiago deixarà el seu lloc a un futbolista que demana pas, Koke, en un moment excel·lent com a líder del joc de l'Atlètic.

La línia de tres que ha de generar el perill la formarà un Andrés Iniesta que torna amb l'indiscutible paper de gran referent més Vitolo i David Silva. El pols pel setembre entre Álvaro Morata i Diego Costa cauria del costat del davanter del Chelsea, que davant Liechtenstein va aclarir amb gols els dubtes eterns cap a la seva figura en la selecció espanyola.

Després de l'estrena amb gran sabor de boca davant Bèlgica (0-2) i l'estomacada a Liechtenstein en el dur camí que espera per al Mundial de Rússia (8-0), la selecció italiana (que acumula 51 partits de classificació per a una gran cita sense perdre) representa el primer gran examen per a Lopetegui.