Els dos principals clubs de patinatge de les comarques gironines, CPA Olot i CPA Girona, protagonitzaran aquest dissabte a Novara (Itàlia) una reedició del seu derbi particular, aquesta vegada per buscar el títol Mundial. Les garrotxines opten al seu desè campionat del món amb Treu-me d'aquí, mentre que l'equip entrenat per Nuri Solé, bronze l'any passat a Colòmbia, ha evolucionat el seu muntatge Mitjanit fins al punt de veure's amb cor no només de continuar al podi, sinó de plantar cara a l'Olot i als equips italians i argentins en la pugna per l'or.

El 2015 va ser el gran any del CPA Girona, sobretot gràcies a un bronze al campionat d'Espanya que va obrir-li les portes a la internacionalitat amb Fent i desfent. Aquesta mateixa coreografia acabaria triomfant després a Europa (quart lloc) i al Mundial de Cali (tercer), situant l'equip de la capital entre l'elit del patinatge en la modalitat de grups de xou. Allà ja hi era des de fa temps el CPA Olot. Aquest 2016, aquests dos clubs gironins han pugnat pels diferents títols que s'han posat en joc, però sempre les garrotxines han anat per davant. Al gener les de Ricard Planiol eren or i el CPA Girona, segon al campionat gironí, un resultat que es va mantenir inalterable als campionats de Catalunya i Espanya. El Girona es va classificar directament per al Mundial sense possibilitat d'anar a l'Europeu (fet que li donava un llarg període d'inactivitat), mentre que l'Olot, que sí que va anar al campionat d'Europa, tampoc va baixar de la primera posició.

"Estem amb més ganes que mai", explica el tècnic de l'equip garrotxí, Ricard Planiol, que recorda que en cas de victòria, sumarien el desè Mundial. Sobre el xou que presenten afirma que "toca la fibra, té un to solidari inspirat en els sense sostre, que posa la pell de gallina". Planiol admet que el CPA Girona serà un rival dur "perquè segur que han fet evolucionar el seu espectacle i ja fa temps que fan una feina potent".

Per la seva banda l'entrenadora del CPA Girona, Nuri Solé, admet que se'ls ha fet llarg no competir de manera oficial des del març (Campionat d'Espanya), tot i que reconeix que això els ha permès entrenar per evolucionar la coreografia: "Ara és molt millor que al gener. Ens ha costat tant arribar fins aquí que volem gaudir de l'experiència sense renunciar a fer el millor resultat possible".