Tornar a jugar a Europa i ascendir a la segona categoria estatal de tennis taula. Amb aquestes aspiracions van començar la lliga el cap de setmana passat el CER l’Escala i el Tennis Taula Tramuntana masculí. Per una part, els escalencs seguiran a la Superdivisió, l’esglaó més alt, per segona temporada seguida i el divendres van debutar a la pista del DKV Borges Vall amb derrota (4-1) sense els seus jugadors estran­gers. En l’any del retorn a l’elit, el curs passat, els costaners van acabar en un sisè lloc que els va permetre disputar competicions europees. A l’ETTU Cup, el CER l’Escala, però, no va passar de la primera ronda, disputada el setembre passat a Luxemburg.

Per salvar la categoria sense problemes, els escalencs han retocat lleugerament l’equip: el xinès Zhao Tiaming, establert a Portugal, és el reforç estrella de la primera volta i estarà acompa­nyat per Marc Clotet, que renova, i pels també nouvinguts Jubin Kumar, jugador hindú amb passat al Tramuntana, i el vallesà Joan Masip, fitxat del Ripollet. Per contra, són baixa Dani Torres i el xinès Yang Zhuo.

Iker i Norbert, al CAR de St. Cugat

D’altra banda, el segon equip del CER l’Escala, situat a Segona Nacional -quarta categoria- buscarà l’ascens amb un bloc format per David González, Francesc Fontanet, Enric Casadevall i els dos valors del planter: els infantils Iker González i Norbert Tauler han entrat recentment al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat per seguir amb la seva evolució prometedora. En el primer partit, a la pista del Calella, van cedir per la mínima (4-3).

Pel que fa al Tramuntana, que la temporada passada es va quedar a un pas d’ascendir a Divisió d’Honor a Granada, enguany ho tornarà a intentar i la seva estrena va ser amb victòria (2-4) a Torelló. Per a assolir l’ascens a la segona categoria ha arribat un vell conegut del CER l’Escala, el vallesà Ferran Brugada, que va obtenir l’ascens a Superdivisió ara fa un any i mig a Saragossa. Els altres components del primer equip del Tramuntana seran Ramon Crivillé, nouvingut, i els figuerencs Jordi Saguer i Jaume Muntada, director tècnic i president del club, respectivament. En canvi, Sergi Grau -vegeu destacat- i Pau Gaju han marxat.

El Tramuntana femení, el dia 15

Per la seva part, el sènior femení del Tramuntana iniciarà la competició el pròxim 15 d’octubre a Primera Nacional -tercera categoria estatal- amb les novetats de Sara Ballester i d’Anna Badosa, que exercirà de jugadora i alhora entrenadora de les joves Jana Riera, Clàudia Pérez, Linda E. Thomson i Mercè Puig.