Un Barcelona Lassa ple de baixes rep demà al Palau Sant Jordi (20.00 hores) l'Oklahoma city Thunder, que disputarà el segon partit de la gira espanyola després de caure ahir, contra pronòstic, contra el campió de la Lliga ACB, el Reial Madrid.

Liderat per un Sergi Llull sensacional, el conjunt blanc va remuntar 22 punts els Thunder per forçar la pròrroga i endur-se la victòria (142-137) al Barclay Card Center.

El tècnic madridista, Pablo Laso, va poder fer front al partit amb la seva plantilla al complet, una rotació de 14 jugadors que va ser decisiva per aguantar la intensitat d'un duel contra un equip de l'NBA.

No podrà fer el mateix Georgios Bartzokas demà, ja que l'entrenador del Barcelona té tocats Tyrese Rice, Pau Ribas i Juan Carlos Navarro, mentre que Petteri Koponen es recupera d'un accident de trànsit i Shane Lawal estarà diversos mesos de baixa per una lesió de genoll.

Cap d'ells va jugar diumenge passat en el debut de l'equip blaugrana a la Lliga Endensa a la pista de l'ICL Manresa (50-56), i Bartzokas ja ha avançat que no pensa córrer riscos contra els Thunder.

Només Navarro, que arrossega un fort cop a la cuixa que va patir a la final de la Lliga Catalana, sembla que està en condicions de reaparèixer, encara que de fer-ho no gaudirà de molts minuts.

Sense directors de joc en el primer equip, Bartzokas tornarà a recórrer els bases del Barça B Stefan Peno i Pol Figueras, com ha succeït durant gairebé tota la pretemporada, per completar la convocatòria.

L'Oklahoma, que aquest estiu ha perdut la seva gran estrella, Kevin Durant, fitxat pel Golden State Warriors, i l'hispanocongolès Serge Ibaka, enrolat ara en els Magic d'Orlando, compta amb el base Russell Westbrook com el seu jugador referent.

Contra el Reial Madrid, Westbrook va ser, amb 18 punts, un dels màxims anotadors del seu equip, juntament amb l'escorta Victor Oladipo (34), fitxat aquesta temporada procedent dels Magic, i el pivot turc Enes Kanter (29).

El de demà serà un partit especial per als exblaugranes Ersan Ilyasova i Alex Abrines, que ara juguen a Oklahoma. Abrines, que va abandonar el Barcelona aquest estiu, ha començat bé la seva nova aventura en el bàsquet professional americà i ahir, contra el Reial Madrid, va anotar 12 punts, amb 4 de 5 triples.

Serà el vuitè duel dels blaugranes contra un equip de l'NBA, el primer contra els Thunder i el cinquè a la capital catalana, on el Barcelona ja ha guanyat el Philadelphia 76ers (2006), Los Angeles Lakers (2010) i Dallas Mavericks (2012).