La derrota del Barça a Vigo va fer que l'empat del Madrid contra l'Eibar al Bernabéu no fos tan dolent per als de Zidane com semblava.

L'Eibar, amb l'exdefensa del Girona Lejeune a l'onze, va puntuar per primera vegada en la seva història al Santiago Bernabéu, empenyent el Madrid a una crisi de resultats amb quatre empats consecutius, tres d'ells a la Lliga que provoquen que cedeixi el lideratge, sense el físic necessari per acabar agafat a l'èpica ni recursos per canviar l'1-1. Un gran Eibar, perfecte tàcticament, amb ordre i desvergonyiment, va sortir amb aire victoriós del Santiago Bernabéu davant un Madrid que ja no pot amagar els seus problemes. Enyorant la figura de Luka Modric i l'equilibri de Casemiro, s'endinsa en el seu primer moment crític de la temporada. La ratxa irregular en què entrava el Madrid amb tres empats consecutius exigia una reacció immediata. Zidane demanava contundència ofensiva, sense ser crític amb una debilitat defensiva que comença a ser evident. El seu equip havia de respondre a l'absència de tres claus. L'arrencada del Madrid es va reduir a l'ímpetu de Bale a la dreta. Va trobar passadís per explotar la seva velocitat i el seu primer avís va acabar al lateral de la xarxa. L'Eibar plantava cara amb personalitat. Una bona disposició i sense cap complex per avançar línies amb pressió alta. Es va aliar amb la debilitat de la defensa rival per donar la sorpresa als sis minuts.

La centrada convertida en regal de Pedro León va trobar el desajust de marques i el salt en fals de Pepe abans que Fran Rico connectés un cop de que també va agafar descol·locat Navas en la seva estrena a la Lliga.

Era un guió de partit repetit aquesta temporada al Bernabéu. Una vegada més li tocava al Madrid jugar amb buscar el gol per sobre de la bellesa en el joc, emparar al setge per capgirar el marcador. Atacava únicament per dreta fins que Cristiano va aparèixer per l'esquerra, amb més confiança física per encarar i explotar el seu canvi de ritme. El centre el va rematar de cap a la xarxa Bale en el segon pal per igualar de nou.

Arribava l'escenari en el qual Zidane demanava eficàcia per sentenciar els partits. Va poder aprofitar la velocitat del duel però al Madrid li va faltar confiança per la inestabilitat defensiva. Zidane va buscar frescor amb Morata per Benzema, lesionat, a la represa. Velocitat sense precisió van marcar la presència del Madrid en els últims metres. Amb Isco sumant-se als intents de Cristiano abans de deixar el seu lloc, sense aire per la falta de partits, a Asensio. El pal va repel·lir a l'hora de partit un cop de cap de Bale, després d'aprofitar la passivitat de Luna a la frontal de l'àrea, i el pas de minuts va anar preparant tot per a un nou final agònic en què buscar la rauxa final, en aquesta ocasió sense el cor de Sergio Ramos, que tenia descans.