Després de la primera victòria en l'estrena a Lliga Femenina dimecres a Saragossa davant el Mann-Filter l'Uni buscarà un nou triomf en el primer partit oficial de la temporada a Fontajau. L'Uni Ferrol, que ve d'imposar-se en el primer duel de la temporada per un ajustat 71-69 davant Campus Promete, és un conjunt amb jugadores amb més aviat poca alçada i que practiquen un joc obert i mòbil. Una de les mancances de les gallegues és la seva manca d'una referència interior clara, amb Beatriz Sánchez com a jugadora més alta, amb 1,90m.

Una de les amenaces del rival d'avui de l'Uni és el tir exterior de totes les jugadores. Les gallegues presenten un equip de nou jugadores i en què especialment destacada és l'aportació de María Pérez Araujo, si bé els minuts se'ls reparteixen entre sis i set jugadores del conjunt dirigit per Lino López.

Les gallegues, onzenes la darrera temporada a Lliga Femenina, mantenen el bloc principal de la temporada passada i tenen en la plantilla jugadores amb experiència en la categoria, com és el cas d'Ana María Suárez, amb 9 temporades a Lliga Femenina.

El segon entrenador de l'Spar Citylift Girona assegura que les gironines han de "realitzar una bona defensa al darrere tapant bé els espais i els tirs exteriors". Peces interiors com Ify Ibekwe o Kristina Alminaite poden ser clau en el matx d'avui. "Hem de buscar pilotes a dins, que és on serem superiors", assegura Serra. Per aquest duel, Èric Surís podrà comptar amb totes les jugadores de la plantilla i alhora ha citat les jugadores vinculades Janina Palló i Marina Serra per tal de poder comptar amb dotze jugadores en aquest duel davant el conjunt gallec.

"Elles buscaran córrer, amb pilotes de mà a mà en transicions ràpides, imprimint un ritme alt de partit sobretot al primer i tercer quart", diu el tècnic assistent de l'Uni en el que suposarà el debut oficial d'Èric Surís a Fontajau a la Lliga Femenina. Aquest serà el segon partit de les gironines en una setmana, de manera que la dosificació de minuts serà un aspecte a tenir en compte, per tal de no començar a sobrecarregar de minuts les jugadores.