El Barcelona tanca aquest vespre (20.45) un cicle de set partits en 23 dies a Balaídos, on intentarà sumar una victòria contra el Celta, una de les bèsties negres de Luis Enrique Martínez com a entrenador blaugrana. El gallec és, al costat de la Reial Societat i el Reial Madrid, l'equip que més punts (6) ha sumat des que el preparador asturià va fer-se càrrec del primer equip blaugrana, la temporada 2014-15. Amb l'argentí Eduardo Berizzo, el successor de l'asturià a la banqueta de Balaídos, el Celta ha aconseguit derrotar el Barça dues vegades, totes elles a la primera volta. La més recent el curs passat, quan els de Vigo van superar amb facilitat els blaugrana (4-1) deixant en evidència les carències defensives d'un equip al qual encara li faltava ritme de competició.

Arriba el conjunt blaugrana a Vigo amb l'objectiu de seguir el pas del Reial Madrid, líder de la Lliga amb un punt d'avantatge respecte als blaugrana. El balanç en els últims sis partits és de dues victòries, un empat i una derrota en la competició domèstica, mentre que a la Lliga de Campions l'equip ha aconseguit un ple de sis punts, els tres últims en un exigent partit contra el Borussia de Mönchengladbach (1-2). Així, els de Luis Enrique intentaran mantenir la bona línia mostrada lluny del seu estadi, on suma tots els partits per victòries (5). Messi i Umtiti són les úniques baixes.

Tenint en compte que a Mönchengladbach van jugar deu dels onze jugadors que conformen l'anomenat onze de gala, no es descarta que l'asturià aposti per les rotacions. El principal dubte resideix a la punta d'atac, amb Turan, Alcácer i Rafinha lluitant per entrar a l'onze per cobrir la baixa de Messi. També en la defensa i en la medul·lar poden entrar d'altres jugadors com Digne, Jérémy Mathieu o André Gomes, que no van jugar ni un minut contra l'equip alemany.

El Celta, de la seva banda, reprèn la Lliga impulsat pels seus últims tres triomfs consecutius, dos en el campionat espanyol i un altre a la Lliga Europa. Repetir la gesta de l'any passat és el repte que s'ha marcat l'equip d'Eduardo Berizzo, que sortirà amb el seu onze de gala, després de les rotacions que va fer dijous en el duel europeu contra el Panathinaikòs. El xilè Orellana, lesionat, és una de les baixes sensibles del conjunt gallec per aquest vespre.