«Ja són sis les victòries i totes elles han arribat en circumstàncies ben diferents. Això vol dir alguna cosa». Ho deia Arnau Sala diumenge passat, després de veure com el seu Peralada sobrevivia a un camp gairebé impracticable i un rival, el Cerdanyola, que va plantar cara. Aquell dia, l'equip s'emportava tres punts més per a la seva immaculada col·lecció. Fins ara no n'ha cedit cap i encara que la Lliga tot just fa un mes i escaig que va engegar els motors, el cert és que la trajectòria dels verd-i-blancs és excel·lent. La millor del grup cinquè de la Tercera Divisió de sobres, però també una de les millors de tota la categoria a nivell estatal. Els seus envejables números han permès al Peralada colar-se al podi dels escollits. Tan sols hi ha tres equips, dels 360 que formen part dels 18 grups de Tercera, que han aconseguit una puntuació igual:?18 de 18. I?un d'ells és l'empordanès.

La primera víctima va ser el Santfeliuenc (0-3). Després, va caure l'Europa (2-1). I?així, successivament, el Peralada ha anat derrotant tots i cadascun dels rivals que han anat apareguent pel seu camí. Vilassar de Mar (1-2), Figueres (4-0), Pobla Mafumet (0-2) i Cerdanyola (1-0). En total, 18 punts de 18 possibles, el que catapulta els xampanyers fins a la primera posició. Aquesta ja és una bona notícia per als seus interessos, però més ho és veure com el cinquè classificat (actualment el Palamós)?es troba a 7 punts de distància. Una barbaritat amb tants pocs partits disputats fins ara. L'únic que el segueix de prop és l'Olot, que n'acumula 15 (5 victòries i 1 derrota);?per darrere, hi trobem el Vilafranca (tercer amb 13 punts) i el Terrassa (quart, amb 11).

A?una immillorable puntuació se li han d'afegir uns registres golejadors per treure's el barret. El?Peralada no només l'equip que més gols ha marcat del seu grup (14), sinó també el que menys n'encaixa de tots (2). Això, li dóna una diferència de +12, la més àmplia dels 20 equips que comparteixen lliga amb els empordanesos.

Una ratxa com aquesta és ben difícil d'emular. Tant, que només hi ha tres equips d'entre 360 que ho han aconseguit fins ara. A banda del Peralada, hi ha dos clubs més de la Tercera Divisió que han estat capaços d'apuntar-se els 18 punts de les 6 primeres jornades del campionat. Tots dos, a més, comparteixen grup, el setzè. Un d'ells és la SD Logronyès, fins ara el millor conjunt de tota la categoria pel que fa els seus registres. Els de la capital de La Rioja han guanyat els 6 primers partits de lliga i compten amb una diferència de gols impressionant (+19) gràcies a les 21 dianes que han marcat i tan sols a les 2 que han rebut.

Només un esglaó per sota hi trobem el Náxara, de la localitat riojana de Nájera. En aquest cas també acumula 18 punts (ple de victòries) i la seva diferència de gols és també superior a la del Peralada:?+16. Els de Diego Martínez Ruiz han marcat 22 gols i n'han rebut 6. És just després de la SD Logronyès i del Náxara que hi ha el Peralada, el tercer amb els millors registres de tota la Tercera Divisió.

Per intentar mantenir intacta la ratxa, els d'Arnau Sala visiten demà un dels escenaris més complicats:?el camp del Muntanyesa. Els del Nou Barris són vuitens amb 8 punts, a 3 de la promoció. Tot i no haver signat una arrencada brillant de campionat, encara no saben el que és perdre a casa:?dues victòries i un empat. Si el Peralada fos capaç de superar aquesta prova de foc i s'apuntés la setena, fer-se amb la vuitena tampoc seria gens fàcil: el cap de setmana vinent, l'equip que visitarà l'estadi altempordanès serà el Terrassa. Els egarencs ara mateix són quarts, sumen 11 punts i tan sols han perdut un dels 6 partits que han jugat fins ara.