63 Mann Filter

15 | 14 | 16 | 18 |

67 Spar citylift Girona

19 | 18 | 20 | 10 |

Mann filter: Van den Adel (8), Vanderwall (3), Dunham (19), Tetemondova (5), Pascua (14) - cinc inicial- Fedorenkova (3), Villegas, Esparcia i Jenkins (11). 9/13 tirs lliures. 6 triples (Van den Adel, Fedorenkova, Dunham, Tetemenkova, Vanderwall i Jenkins). 28 rebots (Dunham, 9). 23 faltes personals. Eliminades: Dunham i Tetemendova. 51 de valoració (Dunham, 20).

Spar citylift girona: Jordana (3), Oma (2), Ibekwe (15), Spanou (26), Alminaite (4) - cinc inicial- Rodríguez (2), Buch (2), Peters (7), López (2) i Silva (4). 5 triples (3 Spanou, Ibekwe i Jordana). 20/24 tirs liures. 36 rebots (Ibekwe, 10). 15 faltes personals. Cap eliminada. 66 de valoració (Spanou, 36).

Àrbitres: Sánchez Ardid i Lecuona,

Parcials: 15-19, 29-37 (descans), 45-57i 63-67 (final).

Artemis Spanou estava fent un partit sensacional. L'aler pivot grega destrossa defenses jugant de quatre oberta, sobretot si al «tres» té una aler amb la potència per acabar prop de la cistella de la seva amiga Ify Ibekwe, i un bàsquet seu, el vint-i-quatrè punt que anotava ahir, servia per posar un clar 45-61 en el marcador. Només faltaven vuit minuts per acabar el partit i, en aquell moment, pocs dubtaven que el debut del tècnic gironí Èric Surís en una banqueta de Lliga Femenina 1 acabaria amb una clara victòria de l'Spar Citylift Girona. Però, obstinant-se a contradir les anàlisis que parlen d'una lliga tiranitzada pel duel Salamanca/Girona, ahir va tornar a quedar clar que a la competició una bona jugadora pot sortir del lloc més inesperat. I ahir aquest paper li va tocar a la jove nord-americanca Haley Dunham, una aler sense experiència en el bàsquet europeu que va liderar la remuntada del Mann Filter fins a arribar-se a posar a només dos punts, 59-61, a un parell de minuts per a la conclusió amb cinc punts seguits seus. Arribats a un cara o creu final, com ha passat sovint en les dues últimes temporades a l'Uni, el conjunt gironí va saber jugar bé els moments decisius. Pilota a Ify Ibekwe que va aconseguir anar a la línia de tirs lliures, traient a més la cinquena falta a Dunham, i encara que només aconseguiria anotar-ne un, ella mateixa faria un triple al següent atac per desterrar les opcions de capgirar el partit que perseguia el Mann Filter. Un parell de tirs lliures més d'Artemis Spanou van acabar de tancar el 63-67 final.

L'estrena d'Èric Surís en una banqueta de Lliga Femenina 1 va acabar sent, per moments, una interessant partida d'escacs amb un dels noms, almenys sobre el paper, més valorats de les banquetes espanyoles: Víctor Lapeña. Uns moviments que, de manera especial, van arribar en les composicions dels jocs interios. Lapeña i Surís van començar amb dues cinc molt grans, Lucia Pascua per un costat i Krsitina Alminaite per l'altre, per passar a jugar més endavant molts minuts amb estructures on cap dels equips tenia cap pivot que no jugués de cara. Les aragoneses amb una pivot baixeta i atlètica, Jenkins, envoltada de tiradores com Dunham; mentre que Surís va posar en pista bastants minuts juntes una tripleta engrescadora: Ibekwe, Spanou i Peters. Complicat saber quina juga de pivot i quina d'aler en una composició d'equip que pot fer estralls a Lliga Femenina i que, ahir, va tenir en Artemis Spanou el seu braç executor.

L'activitat ofensiva de la grega va portar l'Uni a acabar el primer quart quatre punts per davant en el marcador un cop acabat el protagonisme inicial de la veterana Luci Pascua (13-7, a mitjans del primer període). Amb les gironines defensant molt bé, Tetemondova Vanderwal no van trobar-se mai còmodes, la segona aparició ofensiva de Spanou (18 de valoració al descans) va contrarestar la feina de Dunham i Jenkins per arribar al descans guanyant per vuit punts: 29-37. Segurament, el Mann Filter no té cap estrella però sí moltes jugadores capaces d'anotar. Sobretot gent alta, que no juguen ni d'aler ni de pivot, i que veuen bé la cistella de cara. El seu encert tirant va permetre a l'equip de Lapeña seguir més o menys viu en el tercer quart, però amb l'Uni anant sempre per davant en el marcador i amb Surís, que ja havia fet sortir deu jugadores poc després d'haver començat el segon quart, esperant que el seu equip tingués una mica més de benzina que diumenge passat a la Seu per arribar bé al final. A vuit minuts per acabar, després de posar-se setze punts a dalt en el marcador (45-61) amb el vint-i-quatrè punt d'Artemis Spanou, a l'Uni se li va fer de nit i més d'un va començar a recordar el que havia passat en la final de la Lliga Catalana. Semblava impossible que les aragoneses poguessin capgirar el partit, però el Mann Filter anava anotant i l'Spar Citylift Girona seguia clavat en el 61. Fins que cinc punts seguits de Haley Dunham van posar un 59-61 que sí que disparava moltes alarmes. Quedaven només dos minuts. Era el moment de saber gestionar bé una situació complicada i, amb gent molt experimentada a la pista, l'Uni va saber treure la cinquena falta a Dunham, buscar un bon triple obert per Ibekwe i no fallar des de la línia de tirs lliures.