Quino Ruiz i Kenji Uematsu dirigiran el vuitè Congrès Internacional de judo Ciutat de Girona. Ruiz i Uematsu, que ja col·labora habitualment amb el Judo-Girona, són entrenadors de primer nivell internacional i antics medallistes en campionats del món i amb experiència en Jocs Olímpics. El Congrés s'obre aquesta tarda i s'allargarà fins diumenge amb diferents blocs tècnics i pràctics al pavelló de Palau Sacosta i, per primer cop, comptarà amb un apartat de judo adaptat, a càrrec dels judokes portuguesos Djibrilo Iafa i Miguel Vieira que va participar als recents Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro. En el Congrés també està confirmada la presència del campió mundial i campió d'Europa SUB21, Fran Garrigós, i la del doble subcampió mundial SUB21, Nikoloz Sherazadishvili.

El director tècnic del Congrés, Jaime Salas, va explica en la presentació d'ahir que «ara mateix el Congrés de Girona és una referència, no només en àmbit de Catalunya, sinó en àmbit estatal» i que «seguint la línia d'edicions anteriors, els tècnics i ponents són de primer nivell mundial: tant Uematsu com Ruiz, entrenen judokes que són i han estat campions mundials i d'Europa». Pel que fa a la novetat d'aquest any, el judo adaptat, Jaime Salas ha dit que «era el nostre gran repte per al 2016 i penso que la presència a Girona de Iafa i Vieira, marcarà un abans i un després en aquest apartat».

«Les institucions estem aquí per acompanyar les entitats esportives, les associacions, en la promoció de l'esport. En el cas del judo, en la promoció de l'esport escolar però també de l'esport en l'àmbit competitiu i, a més, amb la voluntat d'anar cada cop més enllà», va explicar la regidora d'Esports, Isabel Muradàs.