Després d’intentar-ho de totes les maneres, aquest curs hi haurà per primera vegada en l’època recent dos equips de futbol sala de base federats a l’Alt Empordà. El Fricafor Futbol Sala Vilafant, per una part, i el Sala Roses Team 14, per l’altre, competiran a partir de l’octubre en categoria infantil i cadet, respectivament. Per una part, el club vilafantenc s’agruparà a la Federació Catalana de Futbol, amb un equip dirigit per Ivan Macarro, jugador del sènior, amb el suport de Roberto Martínez, tècnic del conjunt de Primera Territorial.

“Ens vam plantejar tenir futbol base l’any passat; fent alguna trobada i ha sortit un grup infantil, estem molt il·lusionats i la idea és que enganxi”, manifesta Alain Jacobs, nou president del FS Vilafant, que confia a ampliar l’estructura el curs que ve amb un cadet. Jacobs, un dels impulsors de l’equip de futbol sala Prats Assessoria Club Natació Figueres a la dècada dels noranta, valora que amb aquest esport “es treballa molt la coordinació i la tècnica i és més participatiu que el futbol”.

El Vilafant engega l’escoleta

Seguint la línia de base, el FS Vilafant crearà l’escoleta, oberta a la mainada que vulgui jugar a futsal a partir de 4 anys i que s’entrenarà a partir de l’octubre cada dilluns a les 17.30 h. sota les ordres del figuerenc Víctor López.

D’altra banda, l’equip rosinc competirà a la Federació Catalana de Futbol Sala, organisme on juguen els dos equips sèniors de l’Alt Empordà després de la retirada, precisament, del sènior rosinc. El cadet del Sala Roses serà entrenat per Esteban Chávez i Jordi Alacid, fins ara entrenadors del primer equip. “Treballar amb adults és complicat, hem retirat el sènior, i l’objectiu que tenim és tenir equips base perquè algun dia puguin fer el salt al primer equip”, explica Jose Francisco Gualde, president dels rosincs, que lamenta que “ens han faltat dos jugadors per tenir un equip benjamí”.