Maverick Viñales sortirà segon avui al Gran Premi Motorland Aragó de MotoGP després d'assolir la segona millor marca en els entrenaments classificatoris just per darrere de Marc Márquez, el més ràpid al circuit d'Alcanyís (Terol). Un resultat que li permet al rosinc somiar amb repetir la victòria aconseguida al circuit de Silverstone fa unes setmanes tot i l'alt ritme marcat per Márquez.

Amb el lleidatà dominant clarament des de l'inici, van ser Crutchlow i Pedrosa qui van situar-se prop del de Cervera. Dovizioso es mostrava ambiciós i se situava provisionalment segon aprofitant la trajectòria de Pol Espargaró, però Maverick va acabar superant-lo per aconseguir la segona plaça de la graella de sortida.

Una pole position de Márquez que va obtenir amb autoritat després de firmar un temps de 1:47:117 i que en alguns moments de l'entrenament va ser fins a 1,5 segons per sobre dels registres dels altres pilots. Un fet que li permet sumar la quarta pole al circuit i la número seixanta-quatre de la seva carrera.

Crutchlow va caure en un intent d'igualar els temps de Márquez, així com Dani Pedrosa, que va patir una caiguda al final de la segona classificació i es va haver de conformar amb la setena posició. Dani podria haver estat un rival per Márquez atès que sumava temps molt semblants al cerverí després de dos parcials i just abans de caure al terra. A partir de llavors Viñales va augmentar el ritme fins a situar-se en una segona posició que ja no abandonaria, just per davant de Lorenzo. Rossi també ho va intentar però es va quedar a vuit dècimes i va finalitzar sisè després de la caiguda patida a la tercera sessió d'entrenaments lliures.

Moto2 i Moto3

En Moto2, Lowes va ser el més ràpid en uns entrenaments en què Álex Márquez es va quedar a tan sols 54 dècimes d'assolir la primera posició. Qui no acaba de superar els seus problemes és Alex Rins, màxim rival del francès Zarco en la lluita pel títol, a qui les molèsties per gastrointeritis li van impedir rendir al màxim nivell.

Pel que fa a Moto3, Enea Bastianini va ser el més ràpid en els entrenaments oficials i ho tindrà tot de cara per aconseguir matemàticament el títol de campió del món de la categoria del vuitè de litre a l'Aragó.