La primera victòria del Bordils en el seu quart curs a Divisió d'Honor Plata haurà de seguir esperant. Igual que va passar la setmana passada a casa contra el Carabanchel (27-27), ahir el Bordils va tornar a deixar escapar el triomf en el darrer moment, quan més mal fa. Aquest cop va ser a la pista del debutant Tolosa (22-22) que amb aquest empat va aconseguir el primer punt de la temporada.

A menys d'un minut per acabar, Sergi Mach va tenir des dels sis metres una magnífica oportunitat per deixar el partit sentenciat (21-23). El porter local va aturar el llançament (21-22), i a partir d'aquí i amb 40 segons per jugar va tocar patir. La banqueta del Bordils va creuar els dits. L'afició des de la distància recordava el desenllaç del darrer partit al Blanc-i-Verd contra el Carabanchel. Malauradament, els pitjors presagis es van complir. El guió es va repetir quan Mikel Zuloaga en el darrer segon i sobre la botzina posava el definitiu 22 a 22.

Ho havia advertit Pau Campos a la prèvia del partit. "En aquesta categoria no hi ha partit fàcil". Dit i fet. Només començar, el Bordils va veure com la parella arbitral basca feia servir criteris molt diferents a l'hora de xiular les faltes d'un i altre equip.

La primera part va ser d'allò més igualada. Bona mostra d'això, el 13-12 del descans. Només començar el segon temps, els de Pau Campos van aconseguir igualar el matx (13-13). Quedava tot un món per jugar i qualsevol cosa podia passar. Dalmau Huix -màxim golejador del partit amb 7 gols- va posar el 14-15 a favor del Bordils. Un avantatge que va durar poc. Primer un gol d'Ortiz i poc després de Ciganda donaven la volta al marcador (16-15). Els gironins van tornar a fer la feina més difícil, i es van tornar a posar per davant (18-21). Una diferència de tres gols que el Bordils va conservar fins a sis minuts del final després d'un gol d'Arnau Palahí (19-22). Altre cop dos gols seguits de Ciganda i Ortiz respectivament posaven el 21-22. Doble temps mort i exclusió del jugador del Bordils Masmiquel a cinc segons del final. I a partir d'aquí, el desenllaç ja explicat. Gol de Zuloaga sobre la botzina.