L'Herbalife Gran Canaria ha doblegat el Barcelona Lassa en la Final de la Supercopa Endesa, aixecant el títol de campió i entrant en la història del torneig. Justs vencedors de la Supercopa Endesa 2016 que han demostrat perquè van arribar a Vitòria com els millors de la pretemporada, amb un equip més rodat i conjuntat.

Al Barcelona li va mancar l'agressivitat posada a la pista pel conjunt insular, més regulars també, el que li va permetre aguantar per davant en el marcador i mantenir les distàncies.

Amb aquest títol, l'Herbalife desbanca al Barcelona i al Real Madrid, que s'havien repartit els trofeus de la Supercopa durant els darrers 7 anys.

Kyle Kuric ha estat triat MVP del torneig, gràcies a un correcte paper en la final i una excel·lent semifinal davant el Baskonia.

- Fitxa tècnica:

79. Herbalife Gran Canaria (23+27+12+17): McCalebb (15), Salin (10), O'Neale (8), Báez (11), Hendrix (8) -cinc inicial-, Rabaseda (-), Planinic (12), Oliver (1), Kuric (10), Pasecniks (2), Pauli (-) i Aguilar (2).

59. Barcelona Lassa (17+22+19+11): Rice (6), Oleson (8), Perperoglou (-), Claver (12), Tomic (6) -cinc inicial-, Doellman (7), Dorsey (4), Ribas (2), Navarro (12), Eriksson(-) i Peno (-).

Àrbitres: J. A. Martín Beltrán, Antonio Conde i Sergio Manuel Rodríguez. Vam eliminar per faltes a Tyrese Rice (min. 37).

Incidències: Final de la Supercopa Endesa disputada en el Fernando Buesa Arena davant 9.350 espectadors. EFE.