El pròxim diumenge 2 d'octubre, els carrers de Girona acolliran la cursa popular més multitudinària de la seva història. Concretament, 5.500 esportistes correran una prova de cinc quilòmetres només per a dones que ha hagut de tancar les inscripcions una setmana abans del que estava previst. Els organitzadors van apujar el límit màxim d'inscrits de 5.000 corredores a 5.500 davant l'alta demanada i després van decidir tancar les inscripcions perquè el nombre total de participants no es continués enfilant. L'any passat la cursa de RAC-1 ja havia estat considerada la cursa popular amb més participació de la història de la ciutat (s'hi varen apuntar 4.054 atletes), però aquesta tercera edició de la Cursa de la Dona superarà aquell registre i el de qualsevol en les curses que es fan des de fa anys a Girona.

A diferència del que va passar en les dues primeres edicions, aquesta Cursa de la Dona començarà i acabarà al parc de la Devesa amb un recorregut cent per cent urbà amb l'atractiu del seu pas pel Barri Vell de Girona. La sortida serà a les deu del matí. El recorregut comença al passeig de la Devesa, passa pel costat de l'Auditori i del riu per anar a creuar el pont de la Barca i anar en direcció a Sant Ponç per després tornar a girar en direcció al centre de la ciutat i afrontar el tram del Barril Vell pels carrers Ballesteries i Ciutadans, plaça del Vi, Pont de Pedra, carrer Nou i tornar cap a la Devesa per Jaume I.

Des de fa més de dos mesos, els organitzadors han anar programant un entrenament setmanal per preparar la cursa que ha reunit al voltant de 400 dones.

La cursa forma part dels esdeveniments oficials de la Destinació de Turisme Esportiu de Girona (DTE) i, per això, aquell cap de setmana diferents hotels de la ciutat oferiran promocions a les corredores que vinguin a gaudir de l'oferta cultural, gastronòmica i d'oci que ofereix Girona aprofitant la participació en aquesta tercera edició de la Cursa de la Dona de Girona.