El Vila-real va tallar la victoriosa ratxa del Reial Madrid i va deixar Zinedine Zidane sense el rècord històric de triomfs seguits en solitari, el dia que buscava el dissetè consecutiu a la Lliga, víctima d'una mala primera part i un penal a l'estil Panenka de Bruno Soriano que va castigar un error de Varane (1-1). Els partits del Santiago Bernabéu tenien una altra dinàmica des del canvi notable que va fer el Reial Madrid amb l'arribada de Zidane. El comandament el perdia davant equips com Celta, Osasuna o Sporting de Portugal i guanyava per punch. Va voler corregir-ho, o el va convidar el Vila-real a fer-ho. Els de Fran Escribá van veure el resultat de la resta d'equips i van optar per retardar la línia defensiva, ajuntar línies i córrer per fer mal al rival. Va provocar una sortida en tromba madridista. Sis córners en deu minuts, però cap ocasió de perill en el balanç final. El Vila-real va ser més directe. Bruno, l'àncora, exercia domini i Manu Trigueros era la clau per enllaçar amb els de dalt. Va ser el primer a provar sort i el va seguir Txérixev, qui en la seva tornada a la que va ser casa seva, va perdonar.

El Madrid no trobava un joc fluid i les seves arribades es limitaven a accions individuals amb trets desviats de Cristiano i Bale. L'error es va encadenar amb una major gravetat de Varane. A la sortida de pilota, va intentar una ruleta, va perdre l'equilibri i l'esfèric, que va acabar xutat per Trigueros i es va estavellar en un braç de Ramos. Bruno va xutar de manera magistral, a l'estil Panenka i pel mig de la porteria.

Tocava de nou l'heroica per al Reial, una situació en la qual curiosament sol mostrar el seu millor joc. Dos minuts del segon acte li van servir per demostrar al Vila-real que l'esperava un panorama radicalment oposat. Un error per dalt a la sortida d'Asenjo va deixar la pilota morta i un xut alt de Ramos encenia el Bernabéu. L'olla a pressió jugava el seu paper i en el minut 49 arribava l'empat amb un cop de cap amb l'ànima de Ramos. El Madrid iniciava un assetjament que va durar fins a l'últim minut del partit. El Vila-real es va limitar a protegir-se de l'al·luvió i intentar defensar-se amb ordre.

Les arribades del Madrid es van succeir però aquest cop no van trobar el premi del gol en l'afegit i això que Cristiano el va tenir.