Amb la força de la seva imminent reelecció com a president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), té l'aval dels dirigents de les 69 federacions catalanes i no s'ha mogut cap més candidat, Gerard Esteva està endegant un pla a llarg termini per «aconseguir finançament per a l'esport català, els seus esportistes, clubs i federacions». A l'estiu, la UFEC va presentar la seva fundació per, aprofitant els avantatges fiscals d'aquests organismes, captar donacions de particulars per a clubs, federacions i programes socials. Però, els plans d'Esteva i la seva junta també preveuen una nova font d'ingressos amb la creació d'una cadena de gimnasos, els «Urban», que tindrà els seus dos primers exponents a Sabadell, on ja tenen un local i preveuen obrir aquesta tardor, i a la ciutat de Girona, on els plans de la UFEC passen per obrir una instal·lació el pròxim mes de gener.

«Sabadell i Girona són les dues proves pilot del projecte que, més endavant, volem expandir a la resta de Catalunya i també a fora», confirmava ahir el mateix Gerard Esteva que, en el cas gironí, no va poder concretar encara la ubicació del nou equipament, que es complementarà amb el centre que la UFEC té en marxa des de fa anys a Salt amb piscina, gimnàs i pistes de pàdel. Els tècnics de la UFEC treballen amb un parell o tres de possibilitats per al futur Urban de Girona que, com la resta de projectes de la UFEC, revertiria els seus beneficis econòmics a ajudar els clubs i les federacions esportives de Catalunya. «Pensem que Girona és un bon lloc, que ja coneixem perquè fa temps que som a Salt, i que pot ser una bona oportunitat per oferir a preu competitiu una entrada a la pràctica esportiva que, un cop creat l'hàbit, acabi derivant en més practicants per als clubs i les instal·lacions que ja funcionen a la zona», argumenta el successor de l'històric David Moner a la presidència de la UFEC. Sabadell i Girona no tenen la saturació en l'oferta de gimnasos de Barcelona i, per això, han estat escollits com a escenaris ideals per endegar el projecte dels «Urban» que Esteve té en ment acabar exportant, fins i tot, a la resta de l'Estat i també a Europa.

A la junta de Gerard Esteva hi continuaran noms destacats com els presidents de les federacions catalanes de bàsquet (Joan Fa), natació (Enric Bertran) o Ramon Basiana (patinatge) i manté vius altres propostes de futur com un centre formatiu de titulacions esportives, el tribunal d'arbitratge de l'esport català o una nova llei de l'esport català plantejada en forma d'Iniciativa Legislativa Popular (ILP).