El ciclista iranià Bahman Golbarnezhad va morir aquest dissabte com a conseqüència d'un accident en el qual va sofrir una caiguda durant la prova de ciclisme en carretera de la categoria C4-C5 dels Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro 2016, han informat fonts de l'organització de les justes.

Golbarnezhad va sofrir l'accident aquest dissabte, en el penúltim dia dels Jocs, després de sortir-se de la calçada i va ser evacuat immediatament a un hospital de Rio de Janeiro en el qual va morir en la Unitat de Vigilància intensiva (UCI).

L'esportista de 48 anys es va accidentar quan la prova passava pel barri de Pontal, a la zona oest de Rio de Janeiro, i en moments en el qual encarava un descens en la primera volta.

En un comunicat, el Comitè Paralímpic Internacional (IPC) va anunciar amb "profunda tristesa i pesar" la mort de l'esportista i va detallar que després de la caiguda l'iranià "va rebre tractament en el lloc i quan estava en procés de ser portat a l'hospital l'atleta va sofrir una aturada cardíaca".

El president de l'IPC, Philip Craven, va assenyalar en el comunicat que "realment aquestes notícies trenquen el cor i els pensaments" i va oferir "les condolences de tot el Moviment Paralímpic a la família" del ciclista. "La família Paralímpica està unida en el dolor per aquesta tragèdia terrible que posa una ombra sobre el que han estat uns grans Jocs Paralímpics, els de aquí en Riu", va agregar Craven.

Per al president del Comitè Organitzador de Riu 2016, Carlos Nuzman, "aquesta és una notícia molt trista per a l'esport i per al Moviment Paralímpic. Els nostres cors i oracions estan amb la família de Bahman, els seus companys d'equip i tot el poble d'Iran".

Per la seva banda, Brian Cookson, president de la Unió Ciclista Internacional (UCI), va manifestar: "Estic devastat en escoltar sobre la mort del ciclista Bahman Golbarnezhad. Els nostres pensaments estan amb la seva família, amics i les autoritats esportives d'Iran als quals oferim nostres més sinceres condolences".

Les autoritats esportives internacionals i els organismes brasilers van iniciar una recerca per determinar les causes de l'accident, va ressenyar el comunicat.

Dimecres passat, Golbarnezhad va participar en la prova contrarellotge de la mateixa categoria i va ser catorzè. L'iranià disputava a Brasil la seva segona participació en uns Jocs Paralímpics, després d'haver estat a Londres 2012.

El Comitè Olímpic Internacional (COI) i les autoritats olímpiques iranianes van indicar que oferiran posteriorment més detalls de la mort del ciclista.

En les competències de ruta del ciclisme dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016, que es van celebrar a l'agost, es van presentar alguns accidents, sent les caigudes més aparatosas les sofertes per l'holandesa Annemiek Van Vleuten i el colombià Sergio Hainaut.