L'empat que ahir van signar UE Llagostera-Costa Brava i Vila-real B és dels que no satisfà a cap dels dos equips. Als primers perquè van fer mèrits suficients per endur-se la victòria, i als altres perquè a vint minuts del final tenien un avantatge còmode el marcador. Els gironins en van tenir prou amb dues jugades seguides per igualar un 0-2 que feia poca justícia al que s'havia vist sobre el terreny de joc, i fins i tot van disposar d'una clara ocasió per completar la remuntada amb un xut de Robert Simón que es va estavellar al travesser. El repartiment de punts a més no els serveix per allunyar-se de la zona mitja baixa de la classificació i allarga l'inici irregular de dos rivals cridats a lluitar per objectius molt més ambiciosos.

Amb aquest escenari, i tot i trobar-nos a la cinquena jornada del campionat, el partit d'ahir era una prova de foc per comprovar el moment actual del Llagostera. En aquest sentit el calendari no li ha estat excessivament favorable. Conscient d'això i davant de la necessitat de guanyar, Oriol Alsina va introduir un únic canvi a l'alineació respecte l'onze que la setmana abans va perdre a Alacant. Confiança cega del tècnic en un equip que cada cop sembla més definit. I també amb el sistema, encara que durant el partit el va variar en tres ocasions.

Davant del filial castellonenc els gironins van crear més ocasions de gol que en tots els partits anteriors, i la primera no es va fer esperar. Només havien passat divuit segons quan una bona triangulació entre Manel i Marc Fernández va acabar amb una centrada a l'interior de l'àrea que Àlex Colorado va rematar fora. En una sortida elèctrica i amb joc profund per bandes el Llagostera va sorprendre el seu rival. Superat el primer quart d'hora el Vila-real va començar a donar mostres de la seva qualitat i Cantalapiedra va deixar un primer avís provant-ho amb un xut llunyà. Franco Acosta no va perdonar. Els visitants van traçar una jugada magnífica en la que van intervenir sis jugadors, iniciant l'acció des de la defensa i creant superioritat fins arribar a la línia de fons per enviar una centrada que el davanter va rematar al fons de porteria. El gol va deixar pas a uns minuts d'impressions en la circulació de pilota del Llagostera, que superada la mitja hora va tornar a generar perill amb una col·lectiva calcada a la primera del partit. Aquest cop Colorado va enviar la pilota al travesser. Quan semblava que s'arribaria a la mitja part amb aquest resultat Cantalapiedra va aprofitar una falta a la frontal de l'àrea per superar novament a Moragón. En el temps de descans Alsina va buscar la reacció del seu equip amb un doble canvi amb efectes a l'esquema tàctic de l'equip. Robert Simón i Pablo Sánchez van substituir Albarrán i Rubén, el que va dur als gironins a jugar amb 4-4-2. Igual que en la primera meitat, el Llagostera va sortir bolcat contra la porteria rival amb dues rematades de Marc Fernández. També ho van provar Pablo Sánchez i Manel, que amb un cop de cap va obligar al porter visitant a fer una intervenció de mèrit. En aquest moment Alsina s'ho va jugar tot fent entrar a Carlos Cano en el lloc de Samu. Amb defensa de tres els gironins es van mostrar més ofensius, i la seva insistència finalment va obtenir premi a vint minuts del final. En una contra conduïda per Robert Simón, Manel va centrar la pilota al segon pal perquè Marc Fernández retallés diferències al marcador (69'). El gol va ser una injecció de moral i just en la jugada següent es va traduir en l'acció de l'empat amb els mateixos protagonistes.

Robert Simón va tornar a aparèixer en velocitat per banda dreta per cedir una pilota que Manel va enviar al fons de la porteria (71'). Fet el més difícil els d'Oriol Alsina van seguir atacant amb perill, i aprofitant l'eufòria del moment Robert Simón va estar a punt de rematar la feina amb un xut al travesser. Els últims deu minuts qualsevol dels equips podria haver desfet la igualada. Pel Llagostera Manel va disposar d'una acció personal que va rebutjar la defensa visitant, i pel Vila-real Carlos Martínez dos rematades que Moragón va saber aturar. El xiulet final de l'àrbitre va interrompre un intent de contraatac de Carlos Cano que pretenia un últim intent dels locals per endur-se la victòria.

Amb aquest empat el Llagostera manté la seva condició d'invicte a Palamós sumant cinc dels nou punts possibles i afronta una setmana important abans de la visita al Collao per enfrontar-se a l'Alcoià. Els d'Oriol Alsina es mantindran aquesta setmana catorzens amb un punt de marge respecte la zona de promoció de descens.