Pavelló Municipal d’Esports de Vilafant Joel González. Així es dirà a partir d’ara el complex esportiu vilafantenc després que la iniciativa de l’Ajuntament hagi tirat endavant. La segona medalla olímpica que va aconseguir el taekwondista de Figueres i de Vilafant no ha passat desapercebuda i el poliesportiu, inaugurat el 2012, quedarà per sempre recordat a la seva figura. Aquesta decisió ja s’havia meditat quan va aconseguir la medalla d’or en els Jocs de Londres: “Ens ho hem plantejat, però primer s’ha d’acabar el pavelló. Hi ha intenció, creiem que en el poble s’ha de fer quelcom que recordi la seva gesta”, explicava fa tres anys Francesc Gaspar, aleshores regidor d’Esports.

Ara, i després que Figueres el fes sortir en el balcó el 23 d’agost passat, Vilafant li farà un reconeixement en el mateix poliesportiu el pròxim divendres dia 30 de setembre, just el dia en què compleix 27 anys. “La trajectòria d’en Joel és brillant. Es mereix un reconeixement i el dia 30 farem un acte més emotiu en el pavelló, volem rebre’l com el campió que és”, comenta César González, actual regidor d’Esports.

Joel va néixer a Figueres, des de fa una dècada es prepara en el Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat i la residència dels pares és a Vilafant, just on hi ha el gimnàs Tae Sport, regentat pel seu pare, Pedro González, i on ell va començar a donar les primeres puntades de peu. Ara, el destacat taekwondista acumula dues medalles olímpiques -or a Londres i bronze a Rio- i un total de nou metalls en competicions internacionals de prestigi.