La Tercera Divisió és aquesta temporada més gironina que mai amb la presència de cinc clubs de la demarcació (Figueres, Palamós, Olot, Peralada i La Jonquera). Amb cinc jornades disputades queda clar que com a mínim d0s (Peralada i Olot) estan cridats a lluitar per les posicions de promoció d'ascens a Segona B, com així ho demostren els resultats.?Mentre els d'Arnau Sala ho han guanyat tot (15 punts de 15 possibles) i són líders, els garrotxins són segons a la taula. Al Figueres li està costant més i el Palamós, amb 9 punts ha fet un inici notable de Lliga. Una menció especial es mereix La Jonquera, que en l'any del seu debut a la categoria, es manté invicte després de 5 jornades i amb 9 punts ocupa la sisena posició. Els fronterers, juntament amb el líder Peralada, són els únics equips que encara no coneixen la derrota en aquest inici.

«Ni som la revelació de la Lliga ni res de tot això», diu Boran Minic, Botxi, central de la Jonquera. El defensa escalenc recorda que està costant «molt» sumar cada punt i que l'han de «suar fins al final». Sense anar més lluny diumenge a Cerdanyola del Vallès, els d'Àxel Vizuete es van endur els tres punts en un partit d'allò més sofert en què van veure com fins i tot el rival fallava un penal. «Ens està costant però ens n'anem sortint. Sabem que ningú ens regalarà res i que haurem de treballar moltíssim cada punt», afegeix Botxi, que destaca com a «factor important» el fet que a la plantilla hi hagi molts jugadors «que debuten a la categoria». L'exjugador de Peralada i 'Escala revela el missatge del tècnic durant la pretemporada. «Ens va dir que havíem de poder competir en cada partit i ho estem fent», diu.

Mentre a La Jonquera xalen amb la trajectòria de l'equip en ?l'any de l'estrena a Tercera, a Peralada la filiació amb el Girona ha convertit l'equip en un dels màxims candidats. L'etiqueta de favorit sol ser refusada sempre per molts equips. També pel Peralada que, tot i això, està fent bons els pronòstics que els situaven a la part alta de la taula abans de començar la lliga. Enmig de noms contrastats a categories superiors com Traoré, Vallho, Corominas, Konaré, Keita o Serrano, s'hi està fent el seu lloc Pau Ribas. Fitxat a l'estiu procedent de L'Escala, Ribas és l'únic jugador altempordanès d'un vestidor semiprofessional. «Hi ha gent de molta qualitat i trajectòria però l'ambient és molt bo», explica Ribas, que sí que veu diferències a l'hora d'entrenar. «Fins ara sempre m'havia entrenat als vespres. Ara ho fem a la tarda i ens entrenem molt més. També les sessions són de molta qualitat», detalla el gironí.

Ribas va quedar-se al Peralada malgrat ser fitxat abans de l'acord amb el Girona per la filiació. «Sabia que ho tindria més complicat però l'Arnau i en Xavi (Punsí) em van dir que comptaven amb mi igual», confessa. El titular fins ara al lateral dret és Chele i Ribas només ha participat en la victòria contra el Figueres (4-0).?Tot i això està convençut que li arribaran més oportunitats. «La temporada és llarga i jo treballo igual per intentar poder participar més. Hi ha molta competència a la plantilla», diu.

Botxi i Ribas van compartir vestidor molts anys a L'Escala, amb el qual van viure l'històric ascens a Primera Catalana de fa uns anys i mantenen una bona amistat. «Estic molt content que els vagi tan bé. Van fer una gran temporada i van pujar èpicament a Sant Boi. Me n'alegro molt perquè hi tinc bons amics», diu Ribas. Botxi, de la seva banda, també es mostra «content» pel bon començament del Peralada, el seu equip la temporada passada. El seu cas però és diferent, ja que malgrat tenir una oferta de renovació no va entendre's amb el club un cop confirmada la filiació amb el Girona i va decidir marxar a la Jonquera. «Estic enamorat de Peralada. Hi treballo i m'aprecio el club, la plantilla i el cos tècnic. La meva intenció era quedar-m'hi i m'hauria agradat ser-hi perquè crec que tenia el nivell. Me n'alegro que els estigui anant bé. Tot i això ara vaig a mort amb La Jonquera», assegura Botxi. En aquest sentit, l'escalenc aclareix que no es va entendre econòmicament amb Ivan Hammouch, membre de l'àrea esportiva del Girona i responsable de fer la plantilla del Peralada. «Hi havia unes condicions pactades però després de la filiació no ens vam entendre. Potser no vaig tenir prou paciència. No hi havia jugadors a la plantilla i jo no volia esperar tot l'estiu. Per això vaig optar per signar per La Jonquera», ?explica.