Les relacions entre el Vilafant Futbol Club i el Vilafant Atlètic, els dos clubs de futbol del municipi, s’havien tensat en els darrers anys i, a partir d’ara, podrien pacificar-se si cadascuna de les parts segueix les directrius. En un acord de col·laboració gestat des de l’Ajuntament de Vilafant, s’ha pactat un conveni que durarà, com a mínim, fins al final de la legislatura (2019). D’aquesta manera, cada club s’haurà de fer càrrec d’una part del manteniment del camp i es repartiran els jugadors de cada categoria per no tenir-les doblades.

Començant pel primer punt, en el Vilafant Atlètic se li han assignat, com a fets més destacats, les tasques de netejar els vestidors i tenir la part exterior del terreny de joc en condicions, a més de pintar les línies del camp quan juguin els seus conjunts. Mentrestant, el Vilafant Futbol Club haurà de vetllar per tenir el verd a punt, és a dir, tallar la gespa, regar-la i també pintar les línies del terreny quan jugui el seu equip.

Amb el repartiment de jugadors, els derbis del municipi entre Vilafant Futbol Club i Vilafant Atlètic s’han acabat. De fet, només es van veure les cares els amateurs fins fa un any i mig, quan l’Atlètic va eliminar l’equip de Quarta Catalana. Ara, l’acord diu que l’Atlètic podrà acollir jugadors d’entre l’escoleta fins a infantils, passant per a alevins i benjamins. Un cop els seus jugadors acabin l’etapa d’infantil, el salt a cadet -i les següents categories, juvenil i amateur- l’haurien de fer amb el Futbol Club, que ara mateix no té base i només compta amb un equip, l’absolut, de Quarta Catalana.

“S’havia generat un conflicte en el manteniment del camp i amb aquest conveni intentem pacificar les relacions. Tots dos clubs participen en el manteniment”, explica César González, regidor d’Esports. Fins ara, l’Atlètic s’encarregava de tenir-ho tot a punt, mentre que el Futbol Club havia de pintar les línies.

Discrepàncies en la base

“Satisfet amb el conveni? Per anar tirant. No és l’última solució, l’Ajuntament s’hauria de fer càrrec del manteniment”, afirma Santi Masó, president del Vilafant FC, que en referència al repartiment de categories creu que “no pot ser que a un club se li prohibeix tenir un equip de base; nosaltres anàvem a tenir un benjamí”. Per la seva part, Joaquín Peña, tècnic del Vilafant Atlètic, està “d’acord amb el conveni, perquè fins ara fèiem el manteniment nosaltres”, però discrepa en la distribució de categories perquè “volia tenir-ne fins a cadets”.