La imatge de l'entrenador de l'Ekaterinburg guanyant-se la tècnica per entrar dins la pista, gairebé arribant fins a la línia de tirs lliures, per protestar una antiesportiva de la veterana Arteshina és la mostra més clara que Olaf Lange no hauria suportat perdre el partit d'ahir. El preparador alemany no va comptar a Platja d'Aro amb cap de les set jugadores més importants d'una plantilla amb què les russes intentaran revalidar el seu títol de campiones de l'Eurolliga -sis són jugant a la WNBA i la mallorquina Alba Torrens no es va moure de la banqueta perquè encara arrossega molèsties en un braç des dels Jocs de Londres-, però, en el cap de Lange no hi entrava que les absències fossin motiu per anar perdent de 9 punts contra l'Uni al descans (31-22).

L'Spar Citylift Girona també tenia dues baixes notables, Haley Peters (WNBA) i Rosó Buch, amb un esquinç de turmell, però l'equip d'Eric Surís va insinuar a la gent que es va acostar ahir al pavelló de Platja d'Aro que aquest any s'ho seguiran passant bé si van els diumenges a Fontajau. Amb pocs, però durs, entrenaments a les seves cames després d'arribar dimecres, Ify Ibekwe va tornar a deixar clar que tornarà a marcar diferències. Al talent d'Ibekwe i de Spanou es van afegir a alguns detalls de Kristina Alminaite, una pivot 2,05 poc amant del contacte físic però amb molta mobilitat per una alçada inèdita en el bàsquet femení, van permetre a l'Spar Citylift Girona molts minuts per davant en el marcador. Un bàsquet d'Helena Oma permetia a l'Uni tancar el primer quart dominant en el marcador (13-12), però, més enllà d'aquells dos punts, la jove jugadora fitxada de l'Almeda de Copa Catalunya va destacar en els millors minuts de les gironines en el segon quart i en el partit. Amb Oma i Sofia Silva posant grapa a l'equip, l'Uni es va deixar anar uns minuts davant l'atonia de les russes, on només Txerepanova intentava estirar del carro. Un 2+1 d'Ibekwe i quatre punts seguits dins la zona d'Alminaite van obrir forat per acabar arribant al descans amb un 22-31 favorable a les gironines, que -treia de polleguera Olaf Lange. L'esbroncada al vestidor era inevitable.

Les russes van sortir del vestidor més activades, Lange va moure menys la banqueta deixant el protagonisme al petit grup de veteranes que tenia ahir a Platja d'Aro, i l'augment de la intensitat de l'Ekaterinburg va ser complicat de compensar per a un Uni que, encara en pretemporada, va trobar a faltar l'encert exterior de jugadores com Jordana o Leo Rodríguez (cap punt entre les dues). En un tres i no res, Suris va haver de demanar temps mort perquè l'Ekaterinburg havia igualat el partit (37-37) i i encara que es va arribar al final del tercer quart amb equilibri el partit ja estava capgirat.

L'encert de la base croata Nika Baric, l'ofici de la veterana Deenna Nolan i els triples oberts de la pivot Petrakova van trencar el partit en el darrer tram, la màxima diferència favorables a les russes va ser de deu punts (55-47), i un parell de bones accions d'Ibekwe i Alminaite no va poder evitar la victòria de l'Ekaterinburg permetent que Olaf Lange marxés cap al seu hotel a la Cala del Pi més o menys calmat.

Ekaterinburg 62: Baric (16), Nolan (12), Txerepanova (10), Arteshina (6), Vieru (4) - cinc inicial- Zaliova, Komarova (3), Sorokina, Lavrova, Petrakova (12) i Levtxenko. 8/11 tirs lliurs. 6 triples (3 Baric, 2 Petrakova i Arteshina). 17 faltes personals. Eliminada: Txerepanova.

Spar Citylift Girona 57:Jordana, Rodríguez, Ibekwe (12), Spanou (12), Alminaite (12) - López (2), Oma (8) i Silva (11). 1 triple (Oma). 5/13 tirs lliures. 16 faltes personals.

Àrbitres: Rodríguez Arias i Alcaraz.

Parcials: 12/13, 22-31 (descans), 40-41 i 62-57 (finaL).