L´Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes i el col·lectiu de juristes Drets repartiran 30.000 estelades al partit de la Lliga de Campions entre el Barça i el Cèltic de Glasgow que es disputarà el proper dimarts 13 de setembre al Camp Nou. Desenes de voluntaris repartiran les banderes davant dels accessos de l´estadi barceloní. Les entitats sobiranistes fan una crida als seguidors del partit perquè despleguin les estelades durant la sortida dels jugadors al terreny de joc i al minut 17 amb 14 segons de la primera i segona part. També s´anima els seguidors a portar estelades de casa per complementar l´acció.

Els impulsors de la iniciativa subratllen que l´acció pretén defensar la llibertat d´expressió i els símbols "dels catalans", entre els quals l´estelada, bandera que "cap llei prohibeix". També recorden que abans de la darrera final de la Copa del Rei a Madrid entre el Barça i el Sevilla, la delegada del govern espanyol a Madrid, Concepció Dancausa, va dictar una resolució amb què pretenia prohibir l´entrada de banderes estelades al camp i que la justícia va acceptar les mesures cautelars que reclamava l´entitat Drets per suspendre la prohibició.

Per tot plegat, els convocants de la iniciativa consideren "incomprensible" l´actitud de la Unió de Federacions Europees de Futbol (UEFA) davant un símbol "totalment legal" a l´Estat espanyol. Cal recordar que la UEFA va sancionar el Barça amb 30.000 euros per l´exhibició d´estelades a la final de Berlín del 2015 i amb 150.000 més per l´exhibició d´estelades al Camp Nou als partits de Lliga de Campions al llarg de tota la temporada, sanció que ha estat recorreguda davant els tribunals per Drets.