L’equip femení del Sant Pere Pescador té, entre cella i cella, ascendir a la segona divisió i trobar-se amb rivals com l’Estartit -màxim representant provincial-, Barça B, Espanyol B, Sant Gabriel o Seagull de Badalona. Després de començar fortes les últimes dues temporades de Preferent, ja sigui per les baixes de jugadores a mig curs o pel potencial de les rivals que les groc-i-negres s’havien desinflat en el tram final.

Amb el Sabadell ascendit de categoria, Joan Pont, entrenador del Sant Pere per setè any seguit, creu que ara les favorites seran “el Cerdanyola i PBB la Roca perquè provenen de segona divisió i el Prat i el Fontsanta-Fatjó, sobretot, perquè s’han reforçat molt”. El tècnic de Biert, de 58 anys, confia a sumar els primers tres punts aquest diumenge (12.15 h) en el debut a Preferent en el camp de l’Atlètic Prat Delta, equip que s’ha fusionat aquest estiu arran de l’acord amb l’Atlètic Prat i el Delta.

Amb una plantilla de 18 jugadores -està pendent de tancar alguna incorporació més-, el Sant Pere aspira a tot. D’entre les nou cares noves sobresurt el reforç de la màxima golejadora de la categoria, Ana Ríos, que va obtenir el guardó tot i acabar cuer de la lliga amb la Penya Blaugrana de Lloret de Mar. La llàstima per a les groc-i-negres és que Ríos no podrà formar un tàndem letal amb Tània Martínez. Si Ríos va acabar el curs amb 43 gols, la de Palafrugell en va anotar 42 amb les santperenques, però una lesió al genoll que arrossegava des de feia mesos l’obligarà a aparcar el futbol. Tot i el cop de quedar-se sense l’exjugadora del Llers, l’Estartit i Girona les costaneres confien que hi segueixi havent encert per part de Paula Denis González i de la migcampista Sílvia Masferrer, autores de 22 gols cadascuna la temporada passada.

El Sant Pere també ha donat d’alta l’hondurenya Juliet Maria Ribera, establerta a Viladamat, l’argentina Anaïs Pallas, amb passat al Pont de Molins, i tres jugadores que provenen del Cabanes, d’una categoria inferior: les defenses Jeni Ballesta i Alba González i l’ofensiva Marina Poyato. Tanmateix, Pont ha recuperat Yolanda Tàpia, un dels valors que va tenir el Llers temps enrere i que compaginarà la seva tasca amb la de massatgista.

Problema solucionat a la porteria

A més, amb l’arribada de Xènia Cantenys -com Tàpia, prové del Porqueres- les santperenques deixen enrere els maldecaps a la porteria després de la marxa de Fatu Balde a mig curs i d’haver de recol·locar Ari González, jugadora de camp, sota els pals. Per competir amb Cantenys també ha fitxat Paula Poch, procedent de l’equip infantil B de l’Escala. En un primer moment, també havia d’arribar al Sant Pere la davantera Bàrbara Vogel, ex del Vila-sacra i Cabanes, però finalment no s’ha dut a terme la incorporació.

D’altra banda, d’entre les nou renovacions que hi ha a l’equip sobresurten els noms de les germanes Mireia i Cristina Pont, en el club des dels seus inicis (2009), filles de l’entrenador i pesos pesants de la plantilla.