Aquest cap de setmana, dies 17 i 18 de setembre, comencen els campionats de lliga de bàsquet. Els equips de la contrada, l’Escala, el Vilafant, l’Escolàpies, l’Adepaf, el Roses, el Castelló i el Grifeu de Llançà iniciaran oficialment els partits, i ho faran una setmana després que s’hagi celebrat la tercera edició del Torneig Tramuntana, que ha tingut lloc a l’Escala.

Als calendaris ja coneguts de les categories d’àmbit de Catalunya, com ara els de Segona Catalana del sènior masculí de l’Escala i del sènior femení del Vilafant, s’hi han afegit la resta de categories provincials. S’han conegut només, però, els horaris i partits dels equips masculins, ja que les noies, per la seva banda, no començaran fins al cap de setmana del 24 i 25 de setembre.

Com a curiositat, cal apuntar que tots els equips altempordanesos de nois arrenquen motors aquest dissabte dia 17. Així doncs, l’Escala d’Albert Clopés i Josep Company debutarà a Segona Catalana en el seu pavelló contra el Sant Celoni (18.15 hores) i, a Tercera Catalana, el Vilafant de Bru Rovira i Ful de Alcaraz (17.45 hores) farà la posada en escena davant el Garrotxa B, també a casa.

Per la seva banda, a Tercera Territorial A l’Escolàpies de Tete Quirante trencarà el gel amb el Celrà, a casa (17.30 hores), i el segon equip de l’Escala, entrenat per Xavi Falgarona i Joan Josep Martínez, contra el Fontcoberta (16.30 hores, abans del sènior A).

També començarà el mateix dissabte el sènior del Grifeu. Després que plegués gairebé tot el bloc de l’equip de Segona Catalana per qüestions d’edat, els llançanencs han optat per competir a Tercera Territorial B amb l’equip sots-25 de la temporada passada. El conjunt entrenat per Toti Granollers s’estrenarà a la seva pista contra el Sant Julià de Ramis (19 hores).

Derbis d’inici en sots-25

Les casualitats del calendari han fet que els quatre equips locals que jugaran a sots-25 s’enfrontin entre ells a la primera jornada, aquest dissabte. D’una banda, el Roses de Víctor González i l’Adepaf de Jordi Marull s’enfrontaran en el pavelló rosinc (19 hores). De l’altra, el segon equip del Vilafant, també dirigit per Ful de Alcaraz i Bru Rovira, rebrà (19.30 h) la visita del Castelló, que estrena tècnic, Albert Vallverdú, substitut de Jordi Sánchez. Finalment, el sots-21, del Castelló jugarà a la pista del Garrotxa a les 4 de la tarda.