L'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), "mnium, la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes i l'associació de juristes Drets repartiran 30.000 banderes estelades perquè siguin exhibides durant el partit Barça-Celtic de Lliga de Campions que es jugarà aquest vespre al Camp Nou. L'exhibició d'estelades per part dels aficionats ja ha comportat dues multes de la UEFA al Barça en els últims anys. Una primera de 30.000 euros i una segona de 50.000.

Segons els organitzadors, l'acció es durà a terme en un moment en el qual la UEFA ha estat demandada per l'associació Drets per «vulneració de drets fonamentals dels catalans». La idea de les citades entitats és que els seguidors blaugrana despleguin les banderes en el moment en el qual els jugadors saltin al terreny de joc i en el minut 17 i 14 segons de la primera i de la segona part. Després que l'exhibició d'aquest tipus de banderes s'hagi produït històricament al Camp Nou i en grans finals europees pels aficionats barcelonistes sense cap tipus d'incidències, la UEFA va sancionar el Barça amb 30.000 euros per aquest motiu a la final de la Champions del 2015 que es va disputar a Berlín.

Malgrat els recursos presentats i al diàleg que es va obrir entre les dues institucions durant la temporada passada, la UEFA va sancionar novament el club català amb 150.000 euros per l'exhibició d'aquestes banderes en els partits de la Lliga de Campions al llarg de tota la temporada, sanció que va ser recorreguda davant els tribunals per l'associació de juristes Drets.