El rosinc Maverick Viñales es troba en un bon moment i els resultats obtinguts només fan que refermar-ho. El pilot de Suzuki va aconseguir el tercer millor temps en la sessió de classificació d'aquest dissabte al Gran Premi de San Marino, al circuit de Misano Adriático. Viñales va ser molt regular en els temps aconseguits, rodant en 1.33 mig, i això li va permetre estar a la zona alta de la classificació.

Maverick es mostrava molt satisfet pel resultat obtingut i pel rendiment de la moto. Alhora espera poder lluitar pel segon triomf consecutiu després de vèncer el darrer cap de setmana a Silverstone (Anglaterra): "Estic molt content. Sortir des de primera línia es molt important i a la FP4, amb gomes de cursa, he pogut mantenir el 1.33 mig que crec que serà el ritme per la cursa". Uns bons resultats que, segons el rosinc, són part de tot l'equip: "La moto ha anat molt bé i això s'ha d'agrair a l'equip, que ha fet un gran treball aquest dissabte". El millor temps l'ha marcat Jorge Lorenzo (1:31:868) amb un resgistre que ha suposat el rècord del circuit i alhora li serveix al balear per convertir-se en el pilot amb més "pole positions" (64), desempatant amb Rossi i Márquez, amb seixanta-tres cadascun. Darrere seu sortirà Valentino Rossi, que corre al circuit de casa seva.

En Moto 2, el campió del món i actual líder del Mundial Johann Zarco (1:37:436) només va necessitar sis voltes per tal de doblegar als seus rivals. Ningú va ser capaç de millorar el temps marcat pel pilot francès. Finalment, en Moto 3 el sud-africà Brad Binder va ser el més ràpid per quarta vegada aquesta temporada, i amb Jorge Navarro -cinquè- com a pilot espanyol millor classificat.