En el seu retorn a Primera, l'Alabès va assaltar el Camp Nou i va guanyar, per 1-2, al campió de Lliga, el Barcelona, un equip que ahir va ser poc reconeixible, no només per alinear un onze ple de no habituals, sinó també per la falta d'identitat en el seu joc.

Va sortir el Barça sense Messi ni Luis Suárez i amb una alineació que començava i acabava amb dos debutants: Cillessen, a la porteria, i Alcàsser com a "9" de referència. I, en poc minuts, l'Alabès va demostrar per què no ha perdut encara aquesta temporada i només havia encaixat un gol -en el Calderón- en les dues primeres jornades del campionat. Pellegrino va armar un onze amb una línia de cinc i una altra de quatre homes defensant molt enrere i va enviar un avisar el seu excompany Luis Enrique: si el Barça volia guanyar ahir al Camp Nou hauria de caure un mur.

Els blaugranes, tot i que recuperaven ràpid i no deixaven sortir a l'Alabès, s'enredaven en el monumental embús que els jugadors rivals creaven en la seva línia de tres quarts. El conjunt basc va apostar per tancar els passadissos interiors, però el Barcelona, entestat a entrar fins al cor de l'àrea, semblava renunciar a desbordar per banda.

Neymar, 111 dies després del seu últim partit amb el Barça, semblava haver oblidat com entusiasmava a l'afició culer quan es posava la samarreta blaugrana. Sense espurna, no desbordi i sense aquesta personalitat que sembla engrandir quan no viu a l'ombra de Messi, no es va carregar l'equip a l'esquena com altres vegades.Rakitic, en dues ocasions, i Arda van intentar espantar al porter visitant, però tenien el punt de mira molt desviat, i només un xut d'Aleix Vidal va obligar a intervenir Pacheco per enviar la pilota a córner. Aquest va ser l'únic xut que els locals van fer entre els tres pals en tota la primera meitat.

L'Alabès va inquietar més amb molt menys. Un xut innocent d'Ibai Gómez, prop del quart d'hora, va donar la benvinguda a la Lliga a Cillessen, a qui Dyeverson va afusellar vint minuts després per posar el 0-1. L'exblaugrana Kike Femenia es va inventar un centre magistral, Deyverson es va avançar a Mascherano al primer pal i va rematar de primeres per portar el desassossec a les grades del Camp Nou. Mathieu va rematar de cap a gol un córner per igualar el xoc al minut de la represa. El central francès a punt de fer el segon, en un altre córner, dos minuts després, però aquesta vegada el seu xut, amb Pacheco pràcticament batut, va marxar fora.

No obstant això, l'Alabès no va acusar la duresa del cop. Ibai va posar de nou a prova a Cillessen i l'àrbitre va anul·lar un gol a Edgar per fora de joc, poc després. Luis Enrique no ho va veure clar i va treure a Messi i Iniesta, a falta de mitja hora, però una altra pífia de Mascherano la va aprofitar Ibai per fer el 1-2 a vint minuts per al final. El tècnic barcelonista va posar encara més carn a la graella i va donar entrada a Luis Suárez pel poc participatiu Alcácer. Però el joc dels catalans seguia sense tenir continuïtat.

Els canvis van aportar poca dosi d'inspiració al joc blaugrana i no van treure de la "pájara" un Barça que arribava sense claredat als voltants de Pacheco. En canvi, l'Alabès, seriós, ordenat i molt menys exigit del que s'esperava, treia pilotes fora sense la menor contemplació i intentava estirar-se, de tant en tant, en algun tímid contracop.

Una falta mal executada per Messi, un xut desviat d'Iniesta i un altre innocent de Mathieu que va blocar Pacheco va ser tot el bagatge ofensiu local abans d'arribar al temps afegit. Aquí, Messi va tenir el gol de l'empat en l'ocasió més clara de tota la segona meitat. Digne li va posar una pilota enrere des de la línia de fons i l'astre argentí va rematar de primeres fora, fregant el pal de la porteria de Pacheco