L'inici de la Tercera Divisió està sent marcada pel bon paper de ?gairebé tots els equips gironins de la categoria. Peralada, Palamós i Olot estan fent un inici de categoria immillorable en el primer cas i gairebé excel·lent en els altres dos, mentre que La Jonquera ho ha fet amb molt bon peu i el Figueres, tot i perdre només un partit i empatar els altres tres, encara té marge de millora per lluitar pel seu objectiu. L'entrenador de la Unió, Chicho, afirma que "l'objectiu de l'equip és la permanència i això és el que comptarà a final de temporada. Tot i això, som el Figueres i hem de ser ambiciosos".

És el Peralada, però, l'equip que sobresurt respecte als altres 19 equips de la categoria. Els d'Arnau Sala compten amb victòria tots els partits que han jugat fins al moment i, a més, ho han fet amb molta claredat en gairebé tots. L'última victòria davant el Figueres va servir al filial del Girona per donar un altre cop de puny sobre la taula i perfilar-se com un dels grans candidats a disputar la promoció d'ascens, tot i haver-se disputat només quatre jornades de lliga.

De fet, els xampanyers, Palamós i Olot ocupen les tres primeres places a la categoria. Dónen més que mai un accent gironí a la competició en aquest inici de campionat que dóna valor al treball que estan fent els equips de la província.

Segurament era l'Olot l'equip que sortia amb el cartell de favorit i també ha fet un inici gairebé rodó. Una única derrota al camp del Santfeliuenc ha privat els de Ramon Maria Calderé de sumar el ple de victòries, tot i que s'ha imposat a equips poderosos com l'Ascó o l'Olot. El projecte de l'equip garrotxí està començant a sembrar els fruits que vol recollir a final de temporada i amb un nom que sobresurt per sobre els altres: Marc Mas. Amb cinc gols en els primers quatre partits, el davanter silenc és el pitxitxi de la categoria i el jugador que s'està mostrant més perillós pels olotins.

Segurament el factor sorpresa en aquest inici de temporada porta el nom del Palamós i La Jonquera. L'equip de Joan Mármol ocupa la segona posició, segons el tècnic palamosí, "una situació poc esperada i més veient el calendari que teníem en aquest inici de temporada". Els palamosins han destacat com l'equip revelació de Tercera amb 10 punts de 12 possibles i sense conèixer la derrota. Tampoc la coneix La Jonquera. L'equip d'Axel Vizuete debutava a la categoria després del magnífic ascens de la temporada passada i ho ha fet sumant 5 punts de 12 possibles, amb una victòria i tres empats per situar-se en la part alta de la taula. L'humil projecte dels fronterers està obtenint bons resultats en aquest inici.

Sigui com sigui, veure a la part alta de la taula de Tercera tres equips gironins fa goig, i això demostra el potencial dels clubs de la província, que volen fer-se notar a la categoria.