Dani Pedrosa (Repsol Honda RC 213 V) ha sumat la seva primera victòria de l'any en guanyar amb autoritat el Gran Premi de San Marino de MotoGP que s'ha disputat al circuit de Misano Adriàtic per davant de l'italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1), qui va retallar set punts en el campionat a Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V), que es va haver de conformar amb la quarta plaça. Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR) ha estat cinquè.

Pedrosa no havia guanyat cap carrera en la present temporada i en fer-ho ha trencat una ratxa de cinc grans premis sense trepitjar el podi, cosa que no li havia passat des de la temporada 2001, quan va debutar en el mundial en la categoria de 125 c.c.

Márquez és líder del mundial amb 223 punts, 43 més que Valentino Rossi i 61 respecte al tercer classificat, el vigent campió del món, Jorge Lorenzo.

El pilot de Yamaha no va deixar lloc per al dubte i va sortir com una exhalació perseguit per Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1) i Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR), que no van perdre posicions, però sí el també català Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V), que es va veure superat per l'italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP16).

Els pilots de Repsol Honda, tant Marc Márquez com Dani Pedrosa van ser els únics que van optar per un compost de goma diferent a la resta en la roda de davant ja que si gairebé tots van triar el compost intermedi, Márquez va optar pel dur, com els dos pilots de Suzuki, Aleix Espargaró i Maverick Viñales, i Pedrosa pel tou, com Dovizioso.

A la segona volta Valentino Rossi li va donar un "cop de destral" a Jorge Lorenzo per l'interior de la corba en què es va posar líder amb volta ràpida, com també en el tercer gir, en què Márquez ja havia superat a Dovizioso i s'anava a per Maverick Viñales, a qui va superar en la quarta volta, després fins i tot que el de Suzuki li "toqués" la roda del darrere, portant-se després de la seva estela a Andrea Dovizioso.

Rossi i Lorenzo van aconseguir obrir un petit forat respecte al pilot de Repsol Honda, que en la quarta volta ja era tercer però a 1,6 segons dels representants de Yamaha i l'italià no semblava disposat a cedir en el seu afany de tornar a guanyar a San Marino, el que no fa des de 2014, i va protagonitzar una nova volta ràpida en el cinquè gir.

Marc Márquez no estava disposat a cedir terreny als seus rivals i en el setè i vuitè gir va protagonitzar sengles voltes ràpides, que li van acostar als seus rivals encara amb vint voltes per davant, i amb Dani Pedrosa a la quarta posició.

El líder del mundial de Repsol Honda necessitava superar Jorge Lorenzo per evitar que Rossi s'escapés en solitari, tot i que l'italià no aconseguia obrir les diferències més enllà d'un segon escàs, i per darrere Dani Pedrosa empenyia als seus rivals amb tres voltes ràpides consecutives , des del onzena volta.

Així, en el tretzè gir Dani Pedrosa va superar a Marc Márquez per assumir ell la caça de Jorge Lorenzo, a qui va superar en la catorzena corba de la volta disset, per enfilar directe a pel líder de la cursa fins a aquest moment, Valentino Rossi.

A deu voltes per a la conclusió de la cursa Dani Pedrosa estava a escassament set dècimes de segon de Rossi, mentre que Marc Márquez havia llançat la tovallola i es distanciava dels seus rivals en la quarta plaça.

En el vintè segon gir culminar la remuntada de Dani Pedrosa, a ficar la seva Repsol Honda per l'interior de la traçada per superar Valentino Rossi, qui va intentar aguantar al seu rival, que a poc a poc es va anar consolidant en el liderat de la cursa, sabedor Rossi que un error en forma de caiguda l'allunyava de les seves aspiracions al títol enfront d'un conservador Marc Márquez.

Així va concloure la carrera amb Dani Pedrosa com a clar vencedor, per davant de Rossi, Lorenzo i Márquez, que va acabar per davant de Maverick Viñales, mentre Pol Espargaró (Yamaha YZR M 1), va ser novè i Álvaro Bautista va col·locar la seva Aprilia RS-GP en una més que meritòria desena posició i Héctor Barberá (Ducati Desmosedici GP14.2) tretzè.

Esteve "Tito" Rabat (Honda RC 213 V), que va patir una caiguda, va aconseguir entrar a meta amb cinc voltes perdudes però classificat, objectiu que no van aconseguir ni Aleix Espargaró (Suzuki GSX-RR), per caiguda, ni Javier Forés (Ducati Desmosedici GP14.2), per problemes tècnics.