Gairebé sense temps per digerir la sorprenent derrota (1-2) contra l'Alabès en l'últim partit de lliga, el Barça pensa en el debut a la Lliga de Campions demà contra el Celtic de Glasgow, com la millor oportunitat de retrobar-se amb la victòria.

L'equip va tornar ahir a la feina amb tots els jugadors disponibles per començar a preparar la visita del conjunt escocès al Camp Nou. Luis Enrique tindrà l'única baixa del porter Ter-Stegen, que segueix recuperant-se dels problemes físics que li van impedir jugar dissabte. Sense l'alemany serà l'holandès Jasper Cillessn qui defensi la porteria, com ja va passar contra l'Alabès. S'espera que després del resultat de les rotacions, el tècnic apostarà per no reservar ningú, especialment en zona ofensiva. El Barça no vol més contratemps, i menys a Europa. El Celtic arriba a la cita amb a moral reforçada gràcies a la golejada que els va donar la victòria en el derbi de la lliga escocesa davant el Glasgow Rangers (5-1). L'estadística però, és clàrament favorable als catalans, que en l'últim enfrontament entre tots dos es va imposar per 6-1. Va ser la temporada 2013, també en fase de grups. L'estadística és favorable per a l'equip de Luis Enirque, que ha guanyat cinc dels últims sis partits oficials entre tots dos. Més recent, encara que anecdòtic és el triomf culer aquest estiu en el partit amistós que van disputar.

Ovidiu Hategan dirigirà el partit de demà. serà la primera vegada que el romanès xiula el FC Barcelona. Sí que ho ha fet amb altres equips espanyols en competició europea, com és el cas de l'Atlètic de Madrid. La temporada passada Hategan va dirigir el partit que va enfrontar als de Simeone al Benfica a Lisboa i el que fa quatre anys van jugar amb el Rubin Kazan. També el coneixen a la Reial Societat, d'un partit contra el Xakhtar.

Un grapat d'aspirants al títol

Trenta-dos equips repartits en vuit grups de quatre en la primera fase emprenen el camí a l'èxit. A la recerca d'un trofeu acaparat en els temps recents per clubs espanyols. El Reial Madrid n'ha guanyat dos, inclòs l'últim, i el Barcelona, un, en aquests tres anys. A més, l'Atlètic Madrid ha estat el finalista en dues finals.

Aquesta edició de la competició té un al·licient extra per al Reial Madrid. El posseïdor de més títols en el torneig, amb onze, pretén convertir-se en el primer club que guanya dues corones consecutives des que la Lliga de Campions va adoptar el seu format actual. Ningú, des de la temporada 1992-93, quan la Lliga de Campions es va formar com a tal, ha aconseguit repetir el seu èxit.

La condició de campió encoratja la condició de clar aspirant del Reial Madrid. Però també tenen opcions, i a la mateixa altura, el Barcelona i l'Atlètic Madrid, que han deixat la seva empremta en el torneig en les edicions recents. Al costat seu treuen el cap el Bayern Munic, l'últim a aconseguir el trofeu abans del domini espanyol, i el Juventus, finalista fa dues temporades. Dos clàssics als quals s'uneixen cada temporada equips com el París Saint Germain o el Manchester City, que cada any comencen en el torneig plens d'expectatives que moren a mig camí.

A més, el torneig arriba amanit per la presència, per primera vegada en la seva història, de la gran sensació del passat curs en el futbol europeu. El Leicester anglès, com a campió de la Premier, entrarà en escena a la Lliga de Campions.

L'absència de clàssics com el Manchester United o el Chelsea, que també presumeixen del títol a les seves vitrines, concentra encara més la perspectiva dels habituals candidats. Altres com el Milan, l'Inter, l'Ajax o el Liverpool, que anteriorment havien marcat el pas a la Copa d'Europa, fa temps que no formen part de la relació de possibles. Ni tan sols estan inclosos en el cartell de la competició.

Nou dels trenta-dos participants en aquesta edició han aconseguit alçar el trofeu: Reial Madrid, Barcelona, Bayern Munic, Juventus, Benfica, Porto, Celtic, Borussia Dortmund i PSV Eindhoven.