El francès Alexis Carlier es va adjudicar ahir la segona edició de la Volta a la Garrotxa disputada aquest cap de setmana en dues etapes, i que organitzen el Club Ciclista Bas i el Club Ciclista Olot. El corredor del Martigues de França es va endur la prova garrotxina després de fer valer el gran resultat que va aconseguir dissabte, en guanyar el Gran Premi de la Garrotxa-Trofeu Remença, la primera etapa de la competició amb final a Sant Esteve d'en Bas i d'un total de 88 km amb els ports a destacar del Coll de Condreu de segona categoria i el mític coll de Bracons, de primera categoria.

Carlier, encara sub-23, va creuar la línia de meta amb gairebé un minut d'avantatge respecte del segon classificat, el barceloní Adrian Merino (Corvi), fet que li va permetre proclamar-se campió virtual de la Volta a la Garrotxa. Carlier va necessitar 2 hores, 26 minuts i 19 segons per completar la primera etapa, mentre el seu màxim perseguidor 2 hores, 27 minuts i 17 segons. Josep Maria Aymerich (2 hores, 27 minuts i 23 segons) va completar el podi de la primera etapa, i per tant, del Gran Premi de la Garrotxa-Trofeu Remença.

Ahir es va disputar la segona etapa de la Volta la Garrotxa, la Cursa de les Festes del Tura d'un total de 130 km que va tenir les fortes rampes del Santuari de la Mare de Déu del Coll i els alts de Les Serres i Les Encies com a punts més destacats. En aquest cas, el guanyador va ser l'olotí Adrià Moreno, que feia temps que perseguia aquest triomf. Moreno es va imposar a l'esprint després d'una escapada d'ell i quatre ciclistes més al pas del port de la Mare de Déu del Coll. Moreno va creuar la línia de meta amb un temps de 3 hores, 3 minuts i 46 segons. Alexis Carlier va ser segon amb el mateix crono, i Guillem Muñoz (Tomas Belles-Cannondale B) va completar el podi també amb idèntic registre.

Amb aquests resultats, el francès Alexis Carlier amb un total de 45 punts es va proclamar campió de la segona edició de la Volta a la Garrotxa. Van completar el podi de la rpova garrotxina, Adrian Merino (Corvi-Camping el Molino) amb 35 punts i Triastan Cardew (Sydney Uni Velo Club) amb 26. L'olotí Adrià Moreno (Team Raleigh-Gac) es va haver de conformar, tot i guanyar la segona etapa, la Cursa Festes del Tura d'Olot, amb el quart lloc a la general.