Tommy Robredo és l'indiscutible millor jugador gironí de tennis de la història i, almenys de cara en fora, els organitzadors del Campionat de Catalunya absolut no comptaven que l'olotí participés en la cita que acull aquests dies el Club Tennis Girona. Robredo està tornant a la competició després d'uns mesos amb problemes físics i, un cop va ser eliminat aquesta setmana d'un torneig a Genova, el veterà tennista garrotxí va veure clar que competir a Girona li serviria per seguir recuperant ritme i, de passada, per jugar a terres gironines a on fa molts anys que no l'han vist jugar un partit oficial.

Robredo s'estrenarà aquesta tarda en el quadre principal de vuit jugadors, a dos quarts de quatre amb entrada lliure a les instal·lacions del CT Girona, enfrontant-se a Pol Fernández. La presència de Robredo afegeix pressió al principal favorit per emportar-se el títol de campió de Cataluny, Albert Ramos que ocupa el lloc 33 del rànquing ATP i que havia vingut a Girona a defensar la seva victòria de l'any passat. Ramos també s'estrenarà avui en el torneig contra Dino Callone. El tennista del CT Girona va aconseguir un lloc en el quatre final tot i perdre el darrer partit de la prèvia davant ;?mentre que el també gironí Leonel Videla (CT Aeròdrom) es va classificar superant en aquest darrer partit de la prèvia al també gironí Jordi Borrisser per 62 i 6-0.

A banda dels partits d'Albert Ramos i de Tommy Robredo, els altres dos duels de quarts de final són els que jugaran avui Quim Sorni contra Leonel Videla i Alex Valeriano davant Roger Ordeig. Sobre el paper, Albert Ramos i Tommy Robredo haurien de ser els protagonistes de la final que es disputarà dissabte.

Pel que fa a la categoria femenina, Cristina Mayorova va ser l'única gironina que va aconseguir entrar en el quadre gran on les experimentades Lourdes Domínguez i Laura Pous són les candidates més fermes a lluitar pel títol Cristina Mayorova s'enfrontarà avui a Guiomar Maristany, que també ha entrat al quadre de les vuit millors sense necessitat de jugar la prèvia. El partit començarà a la una del migdia per la porta 5;?mentre que a la mateixa hora Laura Pous s'enfrontarà a Alexandra Alegre a la central i Lourdes Domínguez s'enfrontarà a Esther López a les cinc de la tarda a la pista 4. La també gironina Nora Ayala va perdre ahir a la fase prèvia quedant fora del quadre gran.