La selecció espanyola va iniciar el seu camí al Mundial de Rússia amb una exhibició golejadora en una segona part impecable, en què va marcar set dels seus vuit gols en la major golejada de la seva història davant Liechtenstein (8-0), la nit en què Diego Costa va posar fi al debat sobre la seva falta de gol amb la Roja. El primer partit oficial de Julen Lopetegui va estendre la il·lusió del debut davant Bèlgica. Espanya va passar de l'embús a la brillantor, de la falta de ritme a un recital golejador gràcies a un moviment tàctic amb un canvi en el descans. L'entrada de Nolito i el desbordament per les dues bandes van ser decisius en un duel que deixa una apassionant lluita per la posició de davanter centre.

El partit esperat per tots no va tenir una bona lectura d'Espanya en el primer acte. Només dos llançaments a porta no van plasmar en el marcador el seu domini total. Van faltar bones lectures en els últims metres, una millor elaboració de les jugades i rematada, sobretot rematada.

La va posar Diego Costa quan amb prou feines es complien deu minuts, en rematar amb el cap una centrada de Koke, però el que semblava l'inici d'un festival de gols només es va traduir en una ocasió més del jugador de l'Atlètic de Madrid fins al descans.

A la represa, el canvi de Nolito per Thiago per passar a jugar amb defensa de tres i molts jugadors a les bandes va canviar la cara al partit. Cada arribada era gol i Diego Costa va silenciar el debat entorn de la seva figura amb el seu doblet. El seu substitut, Morata, també va fer dos gols, mentre Silva va demostrar que continua en estat de gràcia, Vitolo va confirmar que és un jugador molt interessant, Sergi Roberto va aconseguir el seu primer gol amb la selecció i el públic va poder disfrutar finalment amb l'esperada allau de gols.