La selecció espanyola busca una golejada davant Liechtenstein, el rival més feble del seu grup de classificació al Mundial de Rússia, davant el que ha d'assentar els retocs en l'estil introduïts per Julen Lopetegui després d'una bona estrena a Bèlgica i guanyar confiança per a un mes d'octubre clau.

L'historial convida a l'optimisme per gaudir d'un bon partit a Lleó en l'estrena oficial de Lopetegui. És el partit perfecte també perquè Diego Costa canviï la seva dinàmica amb la selecció. A Brussel·les va signar el millor dels seus partits, encara sense gol, i Lleó està marcat en vermell en el seu calendari per silenciar definitivament als seus crítics. S'espera que el de Diego Costa per Álvaro Morata, amb molèsties a la cuixa dreta després d'un fort cop en el duel de Bèlgica, sigui l'únic canvi de l'equip titular de Lopetegui. El bon rendiment de Thiago, amb galons; de Koke com a escuder més la connexió canària de Vitolo, un punyal per la banda, i David Silva afegint el gol, convida a la continuïtat.

La primera vegada que es van veure les cares aquestes dues seleccions va ser un 24 de març del 2001, amb una maneta (5-0) d'Espanya, llavors dirigida per José Antonio Camacho a la fase de classificació per al Mundial de Corea-Japó. El zero a la casella de Liechtenstein es convertiria en una constant en la resta d'enfrontaments. Un 4-0 a Badajoz el 2006, amb doblet del màxim golejador de la història de la selecció David Villa, a més de tants de Fernando Torres i Luis García més el 6-0 de l'últim precedent, són més resultats que conviden a pensar en un duel còmode per als espanyols si s'afegeixen als recollits per Liechtenstein en un panorama desolador.

Només signa dos triomfs, tots dos per la mínima (1-0), davant d'altres dues ventafocs com Andorra o San Marino, sumant tan sols empats, sempre en el seu camp, davant rivals amb escàs pes en el panorma futbolístic com Eslovàquia, Letònia, Moldàvia o Montenegro. El seu únic resultat positiu com a visitant va ser aquest 2016, el passat mes de març a Gibraltar (0-0), encara que posteriorment cedís en el seu terreny (2-3) davant les Illes Fèroe.