Primera victòria del Llagostera i primera pedra per aixecar l'ambiciós projecte del retorn a Segona A. El conjunt d'Oriol Alsina va aconseguir ahir davant l'Atlètic Saguntí tres punts de molt mèrit, sacrifici i valor davant un recent nouvingut a la categoria que a diferència dels gironins tenen un objectiu molt més modest: la permanència. Els llagosterencs necessitaven aquest triomf com el pa que mengen i finalment, dos gols a la segona meitat de Marc Fernández van acabar amb la resistència del seu adversari.

Amb les novetats a l'onze titular de Masó i Rubén Martínez en detriment de Setti i Álex Colorado, va començar el matx amb un Llagostera dominador del joc i amb la possessió de l'esfèrica. Mentrestant, els visitants, debutants a la categoria per primera vegada en la seva història, amb prou feines s'apropaven als dominis de Moragón.

La iniciativa i la sensació de perill era clarament de color blaugrana, però la sort o l'encert girava l'esquena als d'Alsina, com per exemple al minut 17, quan els gironins van disposar de dues bones ocasions. Primer va ser Marc Fernández qui, dins l'àrea, va provar un xut que va trobar les cames del defensa Trilles. I posteriorment una nova centrada d'Albarrán des de la banda dreta que va trobar el cap de Valentín, però el porter Lluna va atrapar l'esfèrica.

Fregant la mitja hora l'Atlètic Saguntí va donar senyals de vida. La primera arribada de lequip de David Gutíerrez va arribar als 27 minuts, amb una centrada del davanter visitant Esteve que va ser desviada per Valentín; la pilota va dibuixar una trajectòria enverinada que va acabar impactant al lateral de la xarxa de Moragón. Dos minuts després, la resposta del Llagostera va arribar de les botes de Pablo Sánchez, que quan es disposava amb tot a favor a posar amb problemes a Lluna va veure com el visitant Beni li pispava la cartera en última instància.

Apareix Marc Fernández

La segona meitat va seguir amb la mateixa tònica: domini local infructuós perquè els atacs dels gironins topaven una vegada i una altra contra la defensa valenciana. Els gairebé 600 espectadors, àvids d'ocasions i gols, es van aixecar dels seiens al minut 65, quan l'extrem Marc Fernández va retallar a l'interior de l'àrea i d'un fort i col·locat xut va superar a Lluna. El llançament de l'ex-Sabadell va entrar com una bala a l'esquerra de Lluna.

Poc després, un córner picat pel defensa Rafa es va tancar de manera molt perillosa fins al punt que l'esfèrica va tocar el travesser i amb l'ajuda de Moragón, es visitants no van empatar per poc. L'avantatge mínim obligava a serrar les dents i com alertava Alsina des de la banda, calia donar un plus en els instants finals del matx per assegurar el primer triomf a la Lliga.

Al minut 84, el porter visitant, encertat poc abans per impedir el segon gol gironí, no va poder evitar la diana de l'experimentat Marc Fernández, que va aprofitar una assistència de Marc Martínez per, des de la frontal de l'àrea, enviar un xut ajustat al pal esquerre.

El 2 a 0 a l'electrònic a manca de cinc minuts pel final trencava la resistència dels visitants i donava una tranquil·litat gairebé definitiva als aficionats llagosterencs, que ja desfilaven cap a casa perquè tenien molt coll avall la primera victòria del seu equip.

La competició, però, no s'atura. Dimecres els d'Alsina juguen la Copa del Rei al Sardinero davant el Racing de Santander i diumenge vinent, novament torna l'exigent Segona B. En aquesta ocasió, els blaugranes visitaran l'estadi Rico Pérez d'Alacant per enfrontar-se a l'Hércules.