El primer derbi entre Figueres i La Jonquera a Tercera Divisió va acabar en taules. El conjunt fronterer es va avançar al marcador però el Figueres, que va acabar amb 10 homes per l'expulsió de Ferrón, va empatar el partit i va tenir les millors aproximacions en el tram final de l'enfrontament per intentar sumar els tres punts.

La iniciativa i la possessió de la pilota la intentava portar el Figueres a la primera meitat. L'equip de Chicho, lleugerament més pressionat pel fet de jugar a casa i després de no conèixer encara la victòria, va intentar superar una rocosa defensa visitant que es va mostrar pràcticament inaccessible durant tot l'enfrontament. Una rematada de Joan Pons, per La Jonquera, que va aturar Gallego i un xut de Xavi Ferrón, per la Unió, que va sortir fregant el pal van ser les ocasions més destacades d'un primer temps més aviat ensopit.

No ho va ser tant el segon, en part per l'arribada dels dos únics gols del partit. Pràcticament només començar, Joan Pons va aprofitar una errada defensiva dels figuerencs per marcar el primer gol i deixar empremta del bon i dolç moment que passa La Jonquera en aquest inici de campionat.

Amb la diana jonquerenca, el Figueres va intentar posar una marxa més i els blanc-i-verds es van defensar amb ungles i dents. Els d'Axel Vizuete van fer un molt bon treball defensiu fins al final del partit però no van poder evitar, al minut 64, el definitiu gol de l'empat del Figueres. Aquest va ser obra de Torque, que va entrar pocs minuts abans al terreny de joc substituint Ritxi i que va aprofitar una bona jugada atacant.

Els últims 20 minuts de partit van ser frenètics, amb La Jonquera acusant el desgast físic i un Figueres que es topava cada dos per tres amb la sòlida defensa visitant. En els últims minuts de partit, els de Chicho van intentar-ho però no van poder aconseguir res més que un punt, el tercer consecutiu en les tres primeres jornades de lliga. Per la seva banda, La Jonquera segueix imbatut i acumula dos empats i una victòria. A més, les dues igualades les ha aconseguit a camps tan complicats com Vilatenim i el Nou Sardenya.

El proper dissabte, el Figueres visita el Peralada en un nou derbi altempordanès i La Jonquera rep la visita de la Pobla de Mafumet.