Banyoles va acollir ahir un intens dia de competicions de triatló, aprofitant la celebració del Campionat d'Europa de triatló per clubs. A més a més, durant tota la jornada, es van anar celebrant diverses proves, com el Campionat de Catalunya Infantil, el Campionat d'Espanya de Paratriatló i el Campionat d'Espanya de grups d'Edat-XXXI Triatló Olímpic de Catalunya.

El focus principal en aquesta jornada de competició estava posat al Campionat d'Europa de triatló per clubs, una competició de primer nivell. Aquesta prova es va desenvolupar en un format de relleus mixtes en distància superesprint: 300 metres de natació, 6,6 quilòmetres de ciclisme i 1,6 quilòmetres de cursa a peu, per l'entorn de l'Estany de la localitat gironina, un escenari de privilegi per practicar triatló. Cada un dels 4 components va haver de fer un triatló abans de cedir el relleu al seu company d'equip.

El conjunt francès Poissy Triathlon, format per Cassandre Beaugrand, Jeremy Guindos, Leonie Periault i Declan Wilson es va situat al capdavant des dels primers compassos amb Beaugrand realitzant un gran primer relleu que els va permetre situar-se en una situació òptima per afrontar la resta de la competició. Així, un a un van anar progressant fins a firmar una còmoda victòria amb un temps final de 1h 23:32.

El subcampionat va ser per a l'equip italià de l'AS Triathlon Duathlon Rimini format per Sara Papais, Giulio Solbati, Giorgia Priarone i Premysl Suarc. Els italians van acabar la seva participació a un minut i 25 segons dels vencedors.

Per altra banda els també italians del AS Minerva Roma (Alessandra Tamburri, Marco Corra, Beatrice Mallozzi i Alessio Floravanti) van adjudicar-se la medallade bronze finalitzant en 1h 25:38.

Així, un any més Banyoles torna a convertir-se en referent d'una competició internacional confirmant la seva aposta pel triatló internacional i els esdeveniments esportius de màxim nivell.