Maverick Viñales està decidit a ser protagonista al traçat anglès de Silverstone en el Gran Premi d'Anglaterra que es disputa aquest cap de setmana. Ahir, als entrenaments lliures, el seu nom va ser un dels que va sonar amb més força. Va ser el més ràpid al matí i només tres dècimes el van separar de repetir l'èxit a la tarda, on la glòria se la va endur Andrea Iannone. Avui, entrenaments oficials amb el rosinc disposat a lluitar per encetar la cursa demà des de la millor posició possible de la graella.

Viñales ja va demostrar al matí que no havia vingut a passejar a Silverstone. L'empordanès va superar els seus compatriotes Jorge Lorenzo i Marc Márquez en la primera tanda d'entrenaments lliures. Esperava repetir els mateixos resultats a la tarda i a punt va estar-ho d'aconseguir, però el temps de 2:01.721 final no va ser suficient perquè la seva Suzuki fos la més ràpida. A l'hora de la veritat, l'italià Andrea Iannone es va acabar imposant per davant Viñales, qui durant uns quants minuts havia estat el més veloç. Iannone el va superar per només tres dècimes (2:01.421). Cal Crutchlow, que va començar la jornada amb molta força, va anar perdent ritme fins a acabar amb el tercer millor registre del dia (2:01.917). A tocar va quedar Jorge Lorenzo, quart (2:02.032) mentre que la cinquena posició va ser per a Marc Márquez, tot i la caiguda que el de Cervera havia patit al matí (2:02.240).

Moto2 i Moto3

La pluja va afectar les sessions d'entrenaments de Moto2, dominades de principi a fi per Sam Lowes. Va ser el més ràpid, seguit pel japonès Takaaki Nakagami i per l'alemany Jonas Folger, segon i tercer, respectivament. A?Moto3, l'espanyol Jorge Navarro va donar una passa endavant i tot i conformar-se amb la segona plaça al matí, va ser el més ràpid a la tarda. Darrere seu, va quedar el sud-africà Brad Binder.