El Barça ha tancat el mercat d'estiu de fitxatges amb un total de 22 operacions -6 fitxatges, 8 baixes, 5 cessions i 3 renovacions- amb les quals, segons el director d'Esports professionals, Albert Soler, s'ha confeccionat «la plantilla més il·lusionant del món».

El mateix Soler i el secretari tècnic, Robert Fernández, van comparèixer ahir per fer un balanç «molt positiu» de les operacions realitzades durant la finestra d'estiu en què, segons tots dos, es manté el model malgrat que aquest any el primer equip no ha incorporat a cap jugador del futbol base. El Barça tanca el mercat d'estiu amb una inversió total de 122,7 milions gastats per incorporar sis jugadors i en el capítol de baixes, el conjunt blaugrana ha ingressat un total de 31,6 milions, cosa que significa una inversió neta de 91,1 milions per confeccionar la primera plantilla. Aquesta xifra és 30 milions superior a la prevista pel club abans de l'inici del mercat d'estiu, la qual cosa des de l'oficines de l'entitat relacionen amb l'«oportunitat de mercat» que va significar el fitxatge d'André Gomes.

«Tenim la plantilla més il·lusionant del món, que farà que els èxits arribin segur, però sobretot volem ser capaços de transmetre que es respira una il·lusió important tenint en compte que venim de guanyar 8 dels últims 10 títols», va explicar Soler.

Un dels noms propis de la roda de premsa va ser Paco Alcácer, l'última incorporació de la plantilla. En aquest sentit, Robert Fernández va defensar el seu fitxatge, malgrat que el jugador, segons va dir, sap que l'uruguaià Luis Suárez «està a un altre nivell». En l'operació d'Alcácer, el Barça va incloure Munir, que jugarà un any cedit al València, club que al final de la temporada que ve pot comprar el jugador per 12 milions. Malgrat això, Albert Soler va puntualitzar que la idea del club és que el davanter madrileny torni quan s'acabi aquest curs.

El de Munir no ha estat l'únic cas de jugador format a La Masia que aquest estiu ha hagut de fer les maletes i signar una cessió amb un altre equip. És el cas de Sergi Samper, una altra perla del filial que no donarà aquest any el pas de jugar en la primera plantilla per gaudir de minuts al Granada.

El club va defensar que la política d'apostar per joves valors de la base segueix vigent, si bé Robert Fernández va deixar entreveure certa preocupació pel fet que els últims anys l'ascensor cap al primer equip s'hagi estancat. «Aquest any no hem vist la possibilitat que pogués pujar un jugador del filial», va destacar el secretari tècnic.