El porter garrotxí de l'Espanyol Pau López jugarà cedit al Tottenham anglès aquesta temporada després que ahir al vespre els dos clubs tanquessin l'acord que negociaven des de feia dies. El club català, que va tancat la incorporació de Diego López, que arriba en préstec del Milan per un any, per competir per la titularitat sota els pals amb Roberto, va explicar que la cessió és «remunerada» i, més, el conjunt londinenc haurà d'exercir una opció de compra de forma obligada si el porter gironí compleix diferents requisits esportius.

Si el porter compleix aquests criteris i el Tottenham decidís no efectuar el traspàs definitiu del porter, l'acord de cessió també estipula una compensació econòmica a favor de l'Espanyol. L'import de la cessió estaria al voltant dels 700.000 euros i el preu de l'opció de compra, a la vora dels set milions. Pau López, actualment concentrat amb la selecció Sub-21, va ser el porter titular la temporada passada. El club confia en la seva projecció, encara que l'entrenador, Quique Sánchez Flores, ha apostat per Roberto Jiménez com el principal porter en aquest curs. Ara Roberto competirà amb l'exmadridista Diego López. L'Espanyol va ser un dels clubs més actius ahir en les últimes hores de mercat i també va tancar l'arribada del central mexicà Diego Reyes (Porto) i el retorn d'Alvaro Vázquez (Getafe), i va traspassar Álvaro González al Vila-real.

Pau López no serà el primer gironí que jugui a la Premier, una competició on ja fa temps que actuen els exblaugranes Muniesa (Stoke City) i Deulofeu (a les files de l'Everton).

Les últimes hores del mercat d'estiu va donar com a grans operacions l'arribada d'Arbeloa al West Ham, el fitxatge de Mario Balotelli pel Niça després de deixar el Liverpool, o l'arribada de Luis Alberto al Lazio. Una altra operació sonada va ser la incorporació de Marcos Alonso al Chelsea, que pagarà 25 milions al Fiorentina. Els «blues», a la vegada, van acordar amb el PSG el traspàs de David Luiz, que tornarà d'aquesta manera a Stamford Bridge. L'argentí Garay, per la seva banda, va abandonar el Zenit per aterrar al València fins al 2020. L'Sporting va renovar Pablo Pérez i el va cedir a l'Alcorcón, i el Torino va fer oficial la incorporació de Joe Hart (City). El Rayo va poder retenir Miku.