Més de quatre mesos han passat des que l'Spar Citylift Girona es quedés a les portes de revalidar el títol de Lliga Femenina assolit el 2015 a Fontajau. El 23 d'abril, aquesta vegada a Salamanca, l'equip que aleshores dirigia Xavi Fernández va caure per un ajustat 60-57 després d'haver posat la por al cos a les castellanes i s'havia de conformar amb el subcampionat. Des d'aleshores i fins ahir, quan va arrencar la nova pretemporada a Fontajau, a l'Uni, l'activitat s'havia traslladat de la pista als despatxos, on es van anar tancant moltes novetats: un nou entrenador, Eric Surís, que canvia el Salt de l'EBA pel debut a la màxima categoria del bàsquet femení, i una plantilla profundament renovada (només segueixen Noemí Jordana, Artemis Spanou i Ify Ibekwe) però que manté un altíssim nivell. L'Uni surt un cop més com a principal candidat a discutir la Lliga al Perfumerías Avenida i després d'haver tastat l'Eurolliga el curs passat aquesta temporada provarà sort a l'Eurocup, que per norma es jugarà els dijous a 1/4 de 9 del vespre.

«Estic convençut que seguirem endavant i farem coses grans», va assegurar ahir el president, Llorenç Biargé, en un acte organitzat al migdia a Fontajau que va servir per presentar la nova campanya de captació d'abonats i la renovada imatge que el club ha fet en l'escut i la samarreta. Amb l'objectiu de superar el miler de socis que l'Uni tenia quan es va tancar el curs passat, i amb la col·laboració de Citylift, s'ha dissenyat una agressiva campanya que vol conscienciar els seguidors gironins del bàsquet a l'hora d'anar als partits a Fontajau. Per altra banda en la roba oficial de joc el negre habitual es fusiona ara amb el vermell, en una picada d'ull al GEiEG, club amb qui l'Uni comparteix alguns equips base des del curs passat.

Els carnets valdran 60 euros, però hi haurà un preu rebaixat de 50 per a menors de 30 anys, Federats i socis dels clubs d'ADN Gironí. Per altra banda el pack familiar ofereix la possibilitat d'adquirir quatre seients per 180 euros. Les altes i les renovacions es poden tramitar a l'oficina del club a Fontajau o també a travès de la seva plana web. A casa els partits de Lliga es mantindran en l'horari tradicional dels diumenge a partir de les sis de la tarda.

Els primers entrenaments

Ahir també es va donar el tret de sortida esportiu a la pretemporada. Eric Surís ja va dirigir dues sessions a la pista annexa de Fontajau amb vuit jugadores del primer equip, tot i que algunes es van perdre la del matí per passar la revisió mèdica. A Girona ja hi estan treballant la medallista olímpica Leo Rodríguez (4), Rosó Buch (6), Ainhoa López (8), Noemi Jordana (9), Kristina Alminaite (11), Sofia Silva (14), Artemis Spanou (15) i Helena Oma (16), a falta que Halie Peters, que està jugant la WNBA, i Ify Ibekwe, a Austràlia, s'incorporin a mitjan mes.

La idea de Surís és treballar diàriament fins dissabte de la setmana entrant, quan l'Uni disputarà el primer partit amistós a la pista del GEiEG (20.00) en la diada de la presentació de la secció de bàsquet. Amb el primer equip aquests dies hi treballen jugadores vinculades del GEiEG de Copa Catalunya (Janina Pairó, Marina Serra i Julia Arias), més la júnior Júlia Garriga.